CR tétmeccsen is debütált, a Juve a hosszabbításban győzött

Verona, 18.08.2018, firo, Football, International, SERIES A, season 2018/2019, AC Chievo Verona - Juventus, 2019 FOOTBALL 18.08.2018 season 2018 Verona SPO SERIE A International firo AC Chievo Verona - Juventus
firo: 18.08.2018, Football, International, SERIES A, Season 2018/2019, AC Chievo Verona - Juventus Cristiano RONALDO, Juventus, at ground | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság nyitófordulójában a Juventus 3-2-re verte a Chievót. Ronaldo nagyon gólt akart lőni az első tétmeccsén, de csak kihagyott helyzetekig jutott.

A meccs elején a Juventus nekirontott ellenfelének és már a harmadik percben megszerezte a vezetést: egy szélről beívelt szabadrúgás után Khedira elé pattant oda a labda, aki közelről a kapuba lőtt. A gól után csökkent a nyomás, de a Juvénak így is meg voltak a helyzetei. A 18. percben Ronaldo lövése ment el centikkel a jobb kapufa mellett.

A Chievo lehetőségekig sem jutott el, ezért is volt meglepő, amikor a 38. percben Stepinski egyenlített. A lengyel csatár Giaccherini beadását fejelte védhetetlenül a kapuba.

Szünetben Guillem Balague, a spanyol újságírás egyik legismertebb alakja Twitteren úgy összegezte a látottakat, hogy a felkészülési időszakban végzett túlzott edzésmunka miatt lassúak a játékosok, a center pozíciójában futballozó Ronaldo pedig keveset találkozik a labdával.

A második félidő nem is indulhatott volna rosszabbul Juve-szempontból: Cancelo rúgta fel Giaccherinit a tizenhatoson belül, a bíró tizenegyest ítélt, amit maga a sértett váltott gólra. Fordított a Chievo.

A bekapott gólt követően Ronaldo a nyakába vette a Juvét, fejjel és lábbal is veszélyeztetett, de Sorrentino a portugál minden próbálkozását védte. A 75. percben viszont már tehetetlen volt: az egyik Juve-szögletbe Bani ért bele rosszul. Öngól.

Ronaldónak nem jött össze a gól Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Giampiero Sposit

A 89. percben a vezetést is átvehették volna a torinóiak, a labda ugyanis bőven túlhaladt a gólvonalon, de a monitorok mögött ülő bírók szerint a gól előtt Ronaldo kezezett, így Chievo szabadrúgással folytatódott a játék.

A végén aztán csak sikerült kiharcolni a győzelmet: a 93. percben Alex Sandro élesen belőtt labdájába Bernardeschi tette bele a lábát jó ütemben.

Összefoglaló ITT.

3GólSami Khedira
38GólMariusz Stepinski
60Sárga lapIvan Radovanovic
75ÖngólMattia Bani
90GólFederico Bernardeschi
90Sárga lapNenad Tomovic
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!