A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fontos változással kell szembenézniük az olimpiai faluban a sportolóknak

olimpia
A general view shows the Olympic Rings at Odaiba waterfront in Tokyo on April 20, 2020. - A Japanese expert who has criticised the country's response to the coronavirus warned on April 20 that he is "pessimistic" that the postponed Olympics can be held even in 2021. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
A sportolók csak a szükséges ideig maradhatnak az olimpiai faluban a jövő évre halasztott tokiói játékok alatt. John Coates, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs testületének elnöke szerdán közölte, hogy a NOB szakít az erre vonatkozó hagyományokkal.

"A résztvevők nem maradhatnak végig a faluban, hanem egy-két nappal azután távoznak, hogy véget ért a versenyük. Ha tovább ott tartózkodnának, az problémákhoz vezetne" - jelentette ki az ausztrál sportdiplomata, aki Thomas Bach NOB-elnököt kísérte el tokiói látogatására.

Az olimpiai falu lesz a legbiztonságosabb hely Tokióban jövő nyáron Forrás: AFP/Philip Fong

Coates közölte, hogy nem csökkentik az olimpikonok várhatóan 11 ezer fős létszámát.

"Az olimpiai falunak kell lennie Tokió legbiztonságosabb helyének"

- hangsúlyozta.

A NOB-küldöttség háromnapos vizitje során nem hangzottak el konkrétumok a koronavírus-ellenes intézkedésekről, mint ahogy arról sem, hogy nézőket beengednek-e majd a versenyhelyszínekre.

Thomas Bach és Szuga Josihide japán miniszterelnök hétfőn Tokióban bejelentette, hogy az idénről jövő nyárra halasztott olimpiai és paralimpiai játékokat mindenképpen megtartják a japán fővárosban.Előbbire július 23. és augusztus 8. között kerül sor, a paralimpia pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig tart majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!