Vágólapra másolva!
A Real Madrid idegenben 4-1-re legyőzte a Granada csapatát a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

A válogatott szünet utáni első meccsek általában nem szoktak valami jól alakulni a nagycsapatoknak, mert alig pár nappal azután játsszák őket, hogy a futballisták világ másik pontjáról hazatérnek. A kiesés ellen harcoló Granada egy ideális ellenfél lehetett volna egy könnyebb sikerhez, hiszen a madridiak 2013 óta mindegyik egymás elleni párharcukat megnyerték.

Carlo Ancelotti, a fővárosiak vezetőedzője a

Courtois - Carvajal, Nacho, Alaba, Mendy - Casemiro, Kroos, Modric - Asensio, Benzema, Vinícius Jr.

kezdőcsapattal lépett pályára Andalúziában.

Már a meccs első szakaszában kétgólos előnybe került a Real Madrid Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A Real jól kezdte a találkozót, és már nagyon hamar magához ragadta a kezdeményezést. A 19. percben Marco Asensio góljával meg is szerezték a vezetést. Toni Kroos kapott ajándékba egy eladott labdát a középpályán, majd a spanyol játékoshoz passzolt, aki könnyedén gyalogolt be ziccerbe és lőtt a kapuba.

A 25. percben Nacho góljával már kettő volt a Real előnye. A madridiak védője egy szögletet követően szintén Kroostól kapta az asszisztot. Nem kellett sok ahhoz, hogy Asensio berúgja a harmadikat is, azonban Soro a gólvonalon menteni tudott.

Ennek komoly jelentősége volt, hiszen a 34. percben Luis Suárez góljával szépített a Granada. A támadó lövése Nacho testén irányt változtatott, ami becsapta a kapuban álló Thibaut Courtois-t, kialakítva a szünetbeli 2-1-es eredményt.

Magabiztos győzelmet aratott a Real Madrid a Granada otthonában Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A második félidőben továbbra is a Real játszott fölényben, amit az 56. percben egy tökéletesen kijátszott támadással be is bizonyítottak. Hárman vittek végig egy kontrát, Karim Benzema a hosszú oldalon álló Luka Modrichoz passzolt, akire kimozdult a kapujából Luis Maximiliano, így Vinícius Juniornak már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát.

A 76. percben ismét gólt szerzett a madridi együttes. Ferland Mendy váltotta gólra Casemiro zseniális kiugratását. Ekkor a Granada már emberhátrányban futballozott, ugyanis Monchu brutálisan felrúgta Vinícius Juniort, amiért a játékvezető piros lapot adott neki.

A Real Madrid 4-1-re legyőzte a Granadát, és átvette a vezetést a La Ligában.

Azonban a Real Sociedad még visszaveheti az első helyet, ha legyőzi a Valenciát.

A madridiakra a következő fordulóban a Sevilla elleni rangadó vár, amelyet egy hét múlva vasárnap este játszanak. Azonban Carlo Ancelotti csapatára előbb még a Bajnokok Ligájában vár egy fellépés, szerdán az őket a Santiago Bernabéu-ban megtréfáló Sheriff Tiraspol otthonában lépnek pályára.

La Liga, 14. forduló:
Granada-Real Madrid 1-4 (1-2)
Getafe-Cádiz 4-0 (1-0)
később:
Elche-Real Betis 18.30
Real Sociedad-Valencia 21.00
szombaton játszották:
FC Barcelona-Espanyol 1-0 (0-0)
Sevilla-Alavés 2-2 (1-2)
Celta Vigo-Villarreal 1-1 (0-1)
Atlético Madrid-Osasuna 1-0 (0-0)
pénteken játszották:
Levante-Athletic Bilbao 0-0
hétfőn játsszák:
Rayo Vallecano-RCD Mallorca 21.00

Mindent egy helyen az Eb-ről