A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orosz sztáredző lehet a Fradi új edzője

Russia Soccer Nations League Russia - Turkey UEFA
6355128 11.10.2020 Russia's head coach Stanislav Cherchesov reacts during the Nations League soccer match between Russia and Turkey, in Moscow, Russia. Vladimir Astapkovich / Sputnik
Vágólapra másolva!
Mindenképpen kelet-európai edzőben gondolkodnak a Ferencvárosnál, amikor a hétfőn kirúgott Peter Stöger utódját keresik.

Az Üllői129.hu nevű oldal úgy tudja, hogy az öt hónap után kirúgott osztrák Peter Stöger után a magyar bajnokcsapat visszatérne a Szergej Rebrov esetében bevált kelet-európai edzőkhöz. Így már csak három név van a klub vezetői előtt, közülük az egyik Viktor Szkripnik, az ukrán élvonalban szereplő Zorja Luganszk vezetőedzője. Az 52 éves szakember 2014 és 2016 között a Bundesliga első ukrán edzőjeként irányította a Werder Brement, ahol korábban nyolc éven át játszott.

Viktor Szkripnik már tapasztalt edzőnek számít Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A Zorja 18 forduló után 36 ponttal negyedik az ukrán élvonalban, idén pedig az Európa-liga rájátszásában elbukva (a Rapid Wiennel szemben maradtak alul) a Konferencia-ligában szerepeltek, ahol az AS Roma és a norvég Bodö/Glimt mögött 7 ponttal a csoport harmadik helyén zártak.

Az Index értesülései szerint a Fradi első számú kiszemeltje Sztanyiszlav Csercseszov.

Az 58 éves orosz szakember legutóbb hazája válogatottját irányította, együttesének a negyeddöntő jelentette a végállomást a 2018-as világbajnokságon. Csercseszov 57 mérkőzésen irányította az oroszokat, 25 győzelem és 11 döntetlen mellett 21 vereség a mérlege. A rosszul sikerült Eb-szereplés (három meccs, három pont, kiesés a csoportkörben) után a szövetség szerződést bontott a kapitánnyal, aki így nyár óta munkanélküli - írják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!