Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szégyen! A politikailag überkorrekt BBC simán belegyalogolt Cristiano Ronaldo lelki világába

Georgia v Portugal - EURO 2024
Cristiano Ronaldo
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Szépen „beárazta” magát az etalonként emlegetett BBC. A napjaink politikailag korrekt álvalóságába hézagmentesen illeszkedő brit közszolgálati csatorna szakképzett trollokat lekörözve szállt bele Cristiano Ronaldóba. A Portugália-Szlovénia Európa-bajnoki mérkőzés hosszabbításában a 39 éves Ronaldo kihagyott egy büntetőt, azaz a kapus kivédte a lövését. Több se kellett a BBC agytrösztjeinek, az eset visszajátszása alá a mérsékelten szellemes Misstiano Penaldo felirat került. A szöveg a portugál csillag nevére és a kihagyott büntetőre (angolul missed penalty) utalt.
Vágólapra másolva!

Ahhoz képest, hogy a BBC újabban patikamérlegen adagolja a transzneműség és a homoszexualitás, vagy éppen a bőrszín néha túlontúl is reprezentatív megjelenítését, megspékelve az ébredés kultúrájának legszebb darabjaival, elég szépen belegyalogolt Cristiano Ronaldo és a portugálok lelki világába. Nem csoda, hogy John Terry az angol válogatott és a Chelsea egykori kapitánya szégyentelennek minősítette a BBC rossz „tréfáját”.

Mellesleg jól mutatja a portugál csillag elköteleződését, hogy az elhibázott büntető után eleredtek a könnyei, csapattársai vigasztalták. Az igazi elégtételt azonban az jelentette, hogy Portugália – büntetőkkel – továbbjutott. Mellesleg a portugál kapus, Diego Costa három védéssel juttatta tovább csapatát.

Fotó: AFP / AFP or licensors/Portugal's forward #07 Cristiano Ronaldo reacts after failing to score a penalty kick during the UEFA Euro 2024 round of 16 football match between Portugal and Slovenia at the Frankfurt Arena in Frankfurt am Main on July 1, 2024. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

A BBC-re a szurkolók is berágtak, a csatorna nem teszi zsebre azt, amit a közösségi térben kapott. Néhány hozzászólást a MailOnline szemlézett:

„A férfiak mentális egészségéről prédikálnak, majd kinevetik Cristiano Ronaldót, amiért a hatalmas nyomás alatt hibázott, majd utat engedett érzelmeinek, a BBC pedig Misstiano Penaldoként gúnyolja.”

„Óriási elismerést érdemel, amiért hibája után a szétlövésben gólt szerzett.”

„A BBC Sporttól ez elfogadhatatlan, szégyelljék magukat!

„Misstiano Penaldo? Ez nem a BBC, ez Twitter-trollkodás.”

A BBC azért tette ki a feliratot, mert – állítólag – a szakértők sokkal keményebbek voltak a játékosokkal szemben, mint korábban. Mindenesetre a fentebb említett John Terry is sírva fakadt Moszkvában, amikor a Manchester United elleni 2008-as BL-döntőben 11-est vétett. Apró érdekesség, hogy Cristiano Ronaldo, akkor még a MU-ban játszott, és a büntetőpárbajban hibázott. Ahogy Terry is, így a Unitedé lett a BL-trófea.

A bírálóknál jóval kevesebben, de néhányan ünnepelték a BBC „szellemeskedését”.

Aki a Misstiano Penaldót kitalálta, annak lovagi címet kell adni”

– írta egyik vicces kommentelő, míg a másik „könnyed humorról” szólt.

A meccs utáni Ronaldo így nyilatkozott: 

Ha a családomra gondolok, mindig érzelgős leszek, mert ezek olyan különleges pillanatok, amelyeket nem tudok szavakkal kifejezni. Soha nem félek szembenézni a dolgokkal, néha jól, néha rosszul, de soha nem adom fel.”

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről