Noa Argamani újra táncol a Hamász poklában eltöltött 246 nap után

Vágólapra másolva!
A 26 éves Noa Argamanit egy „csoda” küldetés során mentették ki a Hamász fogságából, most érzelmesen beszélt arról, hogy „minden napot meg kell becsülni”.
Vágólapra másolva!

Noa Argamani október 7-én rabolta el a Hamász egy motoron a Nova zenei fesztiválról, miközben barátja, Avinatan Or végignézte a történteket. A férfit azóta nem látták.

Noát júniusban mentették ki, még épp időben, hogy végső búcsút vehessen haldokló édesanyjától, a 61 éves Liorától.

Az egyik kommandós szerint a lány első kérdése az volt, hogy él-e még az édesanyja. Azt mondtam neki, hogy igen – mondta a katona.

Jobbra és balra nézett ránk, és újra megkérdezte, hogy biztosak vagyunk-e benne. Mi azt mondtuk neki, hogy igen, »ezért jöttünk, hogy visszavigyünk az édesanyádhoz«."

Mostanra a lány lett az egyik leghevesebb szószólója a fogságban maradt túszok ügyének, felszólalt a G7-ek tokiói találkozóján is.

Elárulta, hogy a Hamász fogságában minden egyes éjszaka attól félt, hogy „ez lesz az utolsó éjszakám az életben”.

Csoda, hogy itt vagyok – mondta. – Avinatan, a barátom, még mindig ott van, és vissza kell hoznunk őket, még mielőtt túl késő lesz.

Tegnap Noa a „Visszatérés az életbe” ünnepségen azzal foglalkozott, hogy helyénvaló-e bulizni, miközben a terrorcsoport még mindig több mint száz túszt tart fogva a Gázai övezetben.

246 napja várok erre a pillanatra”

– mondta.

Nem ideális, hogy ezt a parti akkor kell rendezzük, amikor még mindig háború van, a katonáink a harcmezőn vannak, és 109 túsz tartanak fogva Gázában, köztük a partnerem, aki nagyon hiányzik nekünk – tette hozzá.

A táncparketten egy hatalmas transzparens volt kifüggesztve Avinatan Or fotójával, „Újra táncolni fogunk” felirattal.

Értékelnünk kell ennek az életnek minden egyes napját, és meg kell ünnepelnünk minden pillanatot, amikor itt vagyunk. Mindig ünnepelnünk kell"

– mondta a tömegnek.

A Mailonline-nak adott interjúban a mentés közben elhunyt hős, Arnon Zmora szülei azt mondták Noának, hogy „éljen minden napot úgy, mintha az lenne az utolsó”.

Közben az izraeli média arról számol be, hogy a Hamász küldöttsége Kairóba érkezett, hogy találkozzon az egyiptomi tisztviselőkkel a legújabb túszejtési-tűzszüneti javaslatról. Egyiptom, az Egyesült Államok és Katar közvetítőként közvetített a hónapok óta tartó, megszakításokkal zajló tárgyalásokon a gázai tűzszünet biztosítása érdekében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!