Aznap sérült meg egy 15 éves életveszélyesen, amikor kötelező lett a biztosítás a rollerekre

Vágólapra másolva!
Egy fiatal életveszélyesen megsérült abban a balesetben, amelyet egy elektromos roller vezetője okozott.
Vágólapra másolva!

Az e-rollerek közlekedésben való részvételének feltételei a mai napig nem teljesen tisztázottak. Az azonban egészen biztos, hogy egy július 16-i baleset e-rolleres résztvevői nagyot hibáztak.

Dombóváron egy 21 éves döbröközi fiatal még utast is szállított szabálytalanul rollerével, majd a stoptábla jelzését figyelmen kívül hagyva megállás nélkül hajtott be egy kereszteződésbe. A védett úton éppen egy menetrend szerint közlekedő autóbusz érkezett, amelynek vezetője nem tudta elkerülni az ütközést.

Fotó: Police.hu

Az e-roller utasai lefejelték a busz első ajtaja melletti szélvédőt, és elestek. A roller 15 éves döbröközi utasa súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, vezetője pedig könnyebben sérült meg. A rollerrel közlekedők semmilyen védőfelszerelést nem viseltek, és a járműre kötelező biztosítást sem kötöttek. Az új szabályozás szerint, amely éppen július 16-án lépett hatályba, kötelező a felelősségbiztosítás az ilyen járművekre is.

A jogszabály szerint 14 km/h tervezett sebesség felett a 25 kilogrammnál nehezebb rollerekre biztosítást kell kötni, 25 km/h tervezett sebesség felett pedig tömegtől függetlenül mindegyikre. A rendőrség az eset kapcsán azt kéri a rollerezőktől, hogy használjanak védőeszközöket a súlyosabb kimenetelű balesetek megelőzése érdekében, illetve kössék meg a kötelező biztosításokat!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről