Rendőrautó előtt büntetőfékezett, fejszenyéllel verte be az ablakait, végül szándékosan ütközött - fotók

Vágólapra másolva!
Letartóztatta a bíróság azt a jászsági férfit, aki autójával nem állt meg a rendőrök jelzéseire, menekülni kezdett, majd a járműből kiszállva rájuk támadt.
Vágólapra másolva!

A rendőrök július 13-án akarták igazoltatni egy mellettük elhaladó jármű vezetőjét, miután kiderült, hogy az autót ideiglenesen kivonták a forgalomból, nincs érvényes műszaki engedélye és kötelező biztosítása sem. A rendőrök a szabálysértések miatt megkülönböztető fény- és hangjelzést alkalmaztak, de az autó vezetője nem állt meg, hanem gyorsítani kezdett.

A férfi többször hirtelen fékezett, veszélyeztetve ezzel a mögötte haladó rendőrautó utasainak életét, testi épségét, és más járműveket is erőteljes fékezésre és irányváltásra kényszerített. A sofőr egy földútra, majd egy szántóföldre kanyarodott, ott megállt, kiszállt a járműből, és egy méteres fejszenyéllel elkezdte ütni a rendőrautót. Betörte több ablakát, közben azt kiabálta, hogy megöli a járőröket. A támadásban a rendőrök könnyebben megsérültek.

Forrás: Ugyeszseg.hu

A férfi ezután visszaült az autójába, majd a felszólítások és a figyelmeztető lövés leadása ellenére elmenekült a főút irányába. Egy másik rendőri egység megkülönböztető jelzést és fénykürtöt alkalmazva követni kezdte. További két járőr egy rendőrségi mikrobusszal megkülönböztető fényjelzést működtetve megállt az úton, hogy akadályozza a menekülő sofőrt. Egyikük a járműben maradt, a másik az úton karjelzéssel próbálta megállítani az autót.

Forrás: Ugyeszseg.hu

Az elkövető erre körülbelül 90 km/h-s sebességre gyorsítva szándékosan beleütközött a kisbuszba. A rendőröknek még a becsapódás előtt sikerült elugraniuk. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség az ügyben több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, továbbá közúti veszélyeztetés és rongálás miatt nyomoz. A gyanúsított nem tett vallomást.

Forrás: Ugyeszseg.hu

Az ügyészség szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bíróság kedden elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra, azonban a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen, ezért a végzés nem végleges.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről