A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Szokatlan, óriási jármű állt szolgálatba a brit rendőrségnél

Vágólapra másolva!
Az angliai Derbyshire rendőrsége látványos újítással hívja fel a figyelmet a vidéki gazdaságokat fenyegető veszélyekre. Kitelepülésiken nem lehet őket nem észrevenni, mert egy szabványosan felmatricázott rendőrtraktor előterében alakítják ki standjukat.
Vágólapra másolva!
Fotó: Derbyshire Police

Az észak-angliai kisváros rendőrségének közigazgatási területén az elmúlt években aggasztó mértékben elszaporodtak a parasztgazdaságokat sújtó vagyon elleni bűncselekmények, és a rendőrök kampányolni kezdtek, hogy ezek visszaszoruljanak. Szóróanyagokat nyomtattak, tájékoztató előadásokat szerveztek, és akárcsak tavaly nyáron, idén is jelen vannak a környék minden mezőgazdasági vásárján, falunapján és fesztiválján. Idén azonban nagyságrendekkel többen sétálnak oda a standjukhoz, mint korábban, főleg azok, akik gyerekkel érkeznek. 

A nagy változás oka, hogy a rendőrök egy három méter magas,  négytonnás, Police feliratú szolgálati traktorral érkeznek a kitelepülésekre.

Fotó: Derbyshire Police

Csak fényhíd nincsen a szabványosan felmatricázott behemóton,

 amelyet kereskedéstől bérelnek, méghozzá helyi vállalkozók anyagi támogatásával. A népszerűséget látva a vadonatúj Valtra jelképes átfunkcionálása árukapcsolásnak sem utolsó, de a siker igazi titka, hogy az agrárgazdaságáról híres Derbyshire polgárai számára a traktor megyéjük egyik jelképe.

„Ezzel nem fogunk senkit üldözőbe venni, csak prezentációs célra használjuk” – magyarázta Chris Wilkinson őrmester, a Derbyshire megyei rendőrség vidéki bűnüldöző csoportjának tagja, és hozzátette, mindenkit megszólítanak, akit a rendhagyó szolgálati jármű látványa odavonz hozzájuk. A Derbyshire Constabulary közösségi oldalán szavazni is lehet arról, hogy a szolgálati traktornak mi legyen neve. Eddig többek között ilyen javaslatok érkeztek: Optimus Crime, Cropcop (terményzsaru), Robocrop, PT Ractor, Bobby, Parker, Travis és 007.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!