Ezek a magyarok kedvenc használt autói egymillió forint alatt

Vágólapra másolva!
Nagyon pörög az egymillió forint alatti használt autók piaca Magyarországon. Egy modell különösen népszerű.
Vágólapra másolva!

Egy friss kutatás alapján az idén csaknem 400 ezer telefonos érdeklődés érkezett a tíz legnépszerűbb, egymillió forintos vételár alatti személyautóra itthon. A Használtautó.hu szerint jellemzően olyan alsó-középkategóriás autók találhatók a listán, amelyekkből továbbra is nagy a kínálat, valamint alkatrészellátásban és szervizlefedettségben is élen járnak.

A telefonos érdeklődések száma szerint összeállított toplista átlagéletkora 20,7 év, ami majdnem öt évvel magasabb a hazai járműállomány átlagéletkoránál, átlagára pedig 518 ezer forint. 364 ezer forintos átlagárral a Suzuki Swift nemcsak a legolcsóbb, hanem a legnépszerűbb modell is, több mint háromszor annyi érdeklődés érkezik rá, mint a tizedik helyen álló Peugeot 206-ra.

 

A Swift 22,3 éves átlagéletkorát csak a Volkswagen Golfok 22,9 éves átlagéletkora múlja felül, míg 18,8 évével átlagosan a Ford Focus számít a legfiatalabbnak. 660 ezer forintos, vagyis a listán szereplő legmagasabb átlagárral pedig egy átlagosan 22,1 éves BMW-t is meg lehet vásárolni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!