Vágólapra másolva!
Egyelőre csak egy automata váltós Renault Mégane-t, de ez is komoly előrelépés. Napi öt órát edz.

Az Omnicorse című olasz honlap szerint a tavaly februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica ismét autót vezet - igaz, egyelőre csak egy automata váltós Renault Mégane-t.

Korábbi állapotához képest azonban ez is jelentős előrelépésnek számít, mivel a jobb karjában annyira roncsolódtak az idegek, hogy az orvosok sem voltak biztosak benne: valaha képes lesz vele újra finom mozgásokat végezni. Ugyanakkor menedzsere még múlt szeptemberben is azt állította, hogy már októberben újra autóba ülhet, amire nem került sor. Az a teszt, amit korábbi csapata, a Renault szervezett volna neki, szintén elmaradt.

Kubicáról ezután elismerték, hogy átmenetileg lelassult a felépülése, de később ismét jó ütemben folytatódott. A lengyel decemberben ennek ellenére szakított a rehabilitációját koordináló, rutinos sportorvossal, Dr. Riccardo Ceccarellivel. Január elején újabb balszerencse érte, amikor elcsúszott a jégen olaszországi otthona közelében, s mivel jobb sípcsontjában újra megnyílt a korábbi törés, meg kellett műteni.

A legfrissebb hírek szerint Kubica, aki már hazatért a kórházból, mostanában naponta öt órát tölt a fizioterápiás kelezésen, és sérült jobb karját csaknem tökéletes formába hozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!