Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője elismerte, a csapat még sötétben tapogatózik a gyengén sikerült belgiumi időmérővel kapcsolatban, nem tudják, mi okozta a Q2-es kiesést.

Sebastian Vettel idén közel sem nyújt olyan meggyőző teljesítményt az időmérőkön, mint 2011-ben, amikor új csúcsot állított fel az egy szezonban megszerzett pole pozíciókkal. Idén csak háromszor bizonyult a leggyorsabbnak szombaton, ráadásul ez a júniusi valenciai hétvége óta nem is jött össze neki.

A legutóbbi időmérőn, a Belga Nagydíjon már a Q2-ben elvérzett, pedig különösebb akadály nem is hátráltatta a Red Bullt. Vettel Monzában elismerte, csapatával együtt az azóta eltelt néhány nap alatt még nem jöttek rá a gyengélkedés okára. "Vasárnap délután és szombat délelőtt minden rendben ment, de az időmérő elszomorító volt. Hogy miért? Ezt még nem tudjuk száz százalékos bizonyossággal megválaszolni, mert semmi sem romlott el" - mondta. "Nem érzem úgy, hogy sokkal több lett volna a döntő körben, úgyhogy ezen a téren maradtak kérdőjelek."

Vettel csak 12 ezredmásodperccel kapott ki az utolsó továbbjutó helyet megkaparintó Nico Hülkenbergtől, de a Q2 legjobb idejétől több mint egy másodperccel elmaradt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!