Vágólapra másolva!
A brit versenyző úgy érzi, néhányan tévesen ítélik meg őt úgy, ahogy, és szerinte sok embernek megváltozna a véleménye róla, ha személyesen is megismernék. Nem szokott gyakran celebekkel lógni, az éjszakai klubokat kerüli, az egyéniségét viszont nem hagyja elvenni.

Lewis Hamilton új blogot kapott a BBC honlapján, amelyben kedve szerint írhat a neki tetsző témákról. Első bejegyzésében kifejtette, szerinte sokan rosszul ítélik meg őt, holott valójában más személy, mint amilyet a média sugall. Örül, hogy lehetősége nyílik betekintést nyújtani az életébe.

"A Forma-1-es versenyzők a kamerák előtt élik az életüket. Ezt nehéz átérezni annak, aki még nem volt ilyen helyzetben. Ez őrületes, különös, sok szempontból klassz is, ugyanakkor az emberek a külsőnk, a nyilatkozataink és a cselekedeteink alapján formálhatnak véleményt, miközben nem is ismernek valójában" - véli.

"Vannak bizonyos előítéletek, melyek szerintem nem feltétlenül igazak. Miután az emberek jobban megismernek, valószínűleg kedvezőbben ítélnek meg. Ugyanez történt Niki Laudával is - a korábbi világbajnokkal, a csapatom, a Mercedes jogkör nélküli igazgatótanácsi tagjával -, aki néhány éve véleményezett engem a televízióban, de mióta megismert, megváltozott a véleménye rólam. Remélem, másokkal is ugyanez fog történni."

Forrás: Mercedes

A Forma-1-ben a történelem egyik legjobb újoncaként bemutatkozó Hamilton az utóbbi években egyre többször került a magazinok címlapjára a magánélete és szabadidős tevékenységei miatt, melyek közül néhány kifejezetten kínos volt. A versenyző azonban hangsúlyozta, hogy nem ragadta el őt a celeblét.

"Az emberek azt hiszik, folyamatosan hírességekkel lógok együtt, pedig ez egyáltalán nem igaz" - jelentette ki. "A barátnőm, Nicole Scherzinger celeb, de nem mi választjuk meg, hogy kibe leszünk szerelmesek. Ez egyszerűen csak megtörtént, amikor találkoztam vele egy rendezvényen, és egyből szikrázni kezdett körülöttünk a levegő."

"Lehetőségem volt olyan kivételes emberekkel találkozni, mint Tom Cruise, Will Smith és Denzel Washington, de nagyon ritka, hogy celebek vesznek körül egy versenyen. A legtöbbször a családom és a barátaim vannak ott."

"Ahelyett, hogy a szabadidőmben éjszakai klubokba járnék, jobban szeretek a barátaimmal lenni, valamint kreatívnak lenni, dolgokat tervezni, ötleteket gyártani." Hozzátette, hogy a zenélése sem megy az F1-es munkája rovására.

Önmaga akar lenni

A 28 éves Hamilton ugyanakkor nem engedi, hogy korlátozzák önkifejezését. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a tavalyi év végén elhagyta az őt gyerek kora óta támogató McLarent, és a Mercedeshez szerződött. Mint elmondta, ettől bizonyos aspektusból jobban érzi magát.

"A McLaren szigorúan megszabja, hogy mit lehet viselni a versenypályákon, és mit nem. A vállalati egyenruha helyett most már hordhatom a saját farmeromat a csapatom pólójával. Abban néha kényelmetlenül éreztem magam" - írta. "Sokan talán nem tudják, hogy kölyökként erőteljesen befolyásolt a hip-hop. Lötyögős ruhát, kosaras mezt, kendőt, baseball sapkát, láncot viseltem. Összevissza himbálóztam."

Forrás: Mercedes

A jövőben kevesebb rossz döntést vár magától, de nem szeretne olyan arculatot, amit mások erőltetnek rá. "Már nem vagyok fiatal, de ahogy mindenki más, én is önkifejezést akarok. Úgy érzem, lassan kimászok a csigaházból, és önmagam lehetek" - közölte. "Felismertem, hogy példakép vagyok a gyerekeknek, amit komolyan veszek. De egyúttal nem akarom, hogy ne az legyek, aki lenni akarok."

"Sokat fejlődtem az elmúlt években, egyértelműen jobb döntéseket hozok. Sok hibát elkövettem, ezt én vallom be először, de kezdem megtanulni, hogy hogyan ne kövessem el őket újra."

Nemrég kiderült, hogy Hamiltont megtarthatta volna a McLaren, ha nagyon akarta volna, a versenyző azonban azzal fenyegetőzött, hogy egy éven át sztrájkol, ha maradnia kellene.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!