Vágólapra másolva!
A német versenyző minden évben becenevet ad autójának, ezúttal a topmodell Heidi Klum nyomán az "Éhes Heidi"-re esett a választása.

A Bild megtudta, hogy a háromszoros Forma-1-es bajnok Sebastian Vettel idén Heidi Klum előtt tisztelegve "Éhes Heidi"-nek nevezte el a hivatalosan RB9-nek hívott autóját. A német lap információi szerint szerda este, a szerelőivel együtt hozta meg döntését egy melbourne-i étteremben.

A német pilóta 2009 óta minden évben kitalál valamilyen hasonló megnevezést aktuális Red Bulljának, korábban "Kate"-nek, "Kate mocskos kishúgának", "Buja Liznek", "Kéjenc Mandy-nek" és "Romlott Kylie-nak" becézte őket.

Vettel korábban már célzott rá, hogy a Red Bull téli felkészülése nem volt hiánytalan, mert a hidegben nem viselkedte következetesen a gumik. Emiatt a csapat azt sem tudja, hogy a szezon elején várhatóan hol áll majd az erősorrendben.

"Különösen örülök az idei évkezdetnek, mert látni akarjuk, hogy hol állunk" - mondta Vettel az Ausztrál Nagydíj helyszínén. "Egyelőre fogalmunk sincs róla, és szerintem senki sem tudja az erősorrendet. Jó, hogy végre kiderül."

"Nem igazán gondolunk arra, hogy mi történt tavaly, vagy akár az elmúlt három évben" - nyilatkozta saját sikerszériájáról. "Pillanatnyilag nulla pontunk van. Mindenki egyenlő esélyekkel indul."

Forrás: Red Bull

A Red Bull másik versenyzője, Mark Webber azonban erősnek érzi az autót - legalábbis ezt állítja korábbi menedzsere, Flavio Briatore. "Azt mondta, hogy gyümölcsöző volt a tesztidőszak, és az autó nagyon jó" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak.

A többi csapat tagjai sem okosabbak az erősorrendet illetően, bár Fernando Alonso a hivatalos melbourne-i sajtótájékoztatóján úgy vélte, az élmezőnyt várhatóan az eddigi öt csapat - a Red Bull, a McLaren, a Ferrari, a Lotus és a Mercedes - alkotja majd. "Azt azonban nagyon nehéz megállapítani a tesztek után, hogy melyiküknek van meg az a két-három tizedmásodperces előnye, ami győztessé tesz" - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!