Vágólapra másolva!
A Saubernél pontosan megértették, hogy az autójában miért romlott el az üzemanyag-rendszer az Ausztrál Nagydíj után, de a biztonság kedvéért változtattak módszereiken is.

A Sauberhez a Force Indiától átszerződő Nico Hülkenberg számára rosszul kezdődött a 2013-as idény: hiába kvalifikálta magát a 11. helyre, az Ausztrál Nagydíjon el sem indulhatott, mert a csapata röviddel a rajt előtt felfedezte, hogy meghibásodott az autójában az üzemanyag-ellátó rendszer.

A későbbi vizsgálat kiderítette, hogy a benzintank összeroskadt, mivel vákuum alakult ki benne. A Sauber főnöke, Monisha Kaltenborn azt ígérte, ez többet nem fordul elő. "Sok tényező együtt vezetett oda, hogy vákuum lett a tankban - emiatt összehúzódott, és megrongálódott" - mondta. "A mérnökök már Melbourne-ben elég jól megértették, hogy mi történt, de azért itt és Hinwilben is elvégeztünk néhány tesztet."

"Hoztunk néhány új intézkedést, és kivizsgáltuk a lehetséges okokat, hogy megoldjuk a problémát."

Kaltenborn elismerte, hogy Hülkenberg számára különösen kellemetlen volt kihagyni az év első futamát, mert így nincs tapasztalata a Sauberről versenykörülmények között, míg a mezőny többi tagja már jobban ismeri az autóját.

"Persze csak találgatni lehet, hogy hol végzett volna. Mindenesetre jó esélye volt a pontszerzésre, ezért különösen nagy csalódás volt, hogy alig két órával a rajt előtt elillantak reményei" - mondta.

A Saubernél az idénynyitó után nem tagadták, hogy meglepte őket az élmezőny tempója, de maga Hülkenberg most azt állította, nem érzi magát jelentős hátrányban a melbourne-i fiaskó miatt. Mivel a versenyen csak az újonc Esteban Gutiérrez képviselte a csapatot, valójában nem tudják, hol foglalnak helyet az erősorrendben.

"Lehet, hogy jobban állunk, mint hisszük, de az is lehet, hogy rosszabban. Fogalmunk sincs" - erősítette meg Hülkenberg. "Kellemetlen, hogy így alakult, nem volt könnyű elviselni, azt azonban nem mondanám, hogy lépéshátrányba kerültünk."

"Úgy láttuk, az autónk olyan szinten áll, hogy szerezhetünk pontokat vele."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!