Vágólapra másolva!
Külsős státuszba, elsősorban, de nem kizárólag hírszerkesztői munkakörbe, részmunkaidős jelleggel.

Az Origo Forma-1-es rovata, a GPhírek részmunkaidős szakújságírót keres külsős státuszba. Várjuk mindazok jelentkezését, akiket érdekel ez a sport, tájékozottak a témában, és kellő ambíciót éreznek magukban ahhoz, hogy ne csak passzívan kövessék a pályán, illetve azon kívül zajló eseményeket.

A munka hetente két-három napos elfoglaltsággal jár, amelyet eleinte teljesen, később csak részben az Origo budapesti szerkesztőségében kell eltölteni, elsősorban hírszerkesztéssel. Ezen felül a nagydíjak egy részén, péntektől vasárnapig, az időeltolódástól függően akár hajnalban vagy éjszaka is részt kell venni a tudósításban. Az előképzettség nem feltétel, a jó íráskészség viszont igen. Csak azok jelentkezzenek, akik hosszú távon is elkötelezettek a Forma-1 és az újságírás iránt! A korábbi tapasztalatok szerint ez a munka ideális lehet a felsőoktatásban folytatott tanulmányokkal párhuzamosan is, és a későbbiekben jó referenciát jelent.

Amit mindenképpen várunk:

+ Jó íráskészség és kommunikációs készség
+ Pontosság, megbízhatóság
+ Angol nyelv és szaknyelv megbízható ismerete
+ Alapos szakmai felkészültség, pártatlanság
+ Napi szintű tájékozottság a nemzetközi (nem magyar!) F1-es szaksajtóban
+ Informatikai és internetes alapismeretek
+ Hétköznaponként heti 2-3 nap munkára fordítható idő, plusz hétvégi rendelkezésre állás

Mindezen felül előnyt jelent:

- Német, olasz nyelvtudás
- Otthoni internetkapcsolat
- Szakmai előélet, referenciák

A jelentkezéshez kérünk:

- Szakmai önéletrajzot
- Egy rövid motivációs levelet
- Egy 6-7 ezer karakteres terjedelmű cikket arról, hogy milyen változások várhatóak a Forma-1-ben az idén, és mindez milyen következményekkel járhat a versenyzésre nézve.

A pályázatokat az auto@origo.hu email-címre kérjük beküldeni 2014. január 31-ig, „Jelentkezés F1-es újságírói felhívásra" tárggyal. Kérdéseket ugyanezen a címen lehet feltenni az állással kapcsolatban.

Sok sikert!

Az Origo GPhírek szerkesztősége

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!