A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNMárton Anna
11:40VívásAnna Marton-Lucia Martin-Portugues
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Szerinte a Mercedes jobban elhúzott a mezőnytől, mint ők valaha is, Hamilton viszont másképp emlékszik.

Az elmúlt években sokan ráuntak a Red Bull elsöprő fölényére, pedig az utóbbi négy világbajnokságot megnyerő Sebastian Vettel szerint nekik soha nem volt akkora előnyük a többiekkel szemben, mint az idén a Mercedesnek. Bár Vettel tavaly megnyerte az utolsó kilenc versenyt, most az első öt futamon minden egyes kört Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg töltött az élen, amire 1992 óta nem volt példa.

„Persze visszanézve könnyű azt mondani, hogy mindent mi uraltunk, és egyszerű dolgunk volt. Én azonban másképp emlékszem" – nyilatkozta. „Nem hiszem, hogy a csapatunk valaha öt győzelemmel indított volna egy szezont. Az előző évet kétségkívül nagyon-nagyon erősen fejeztük be, de ha megnézzük, hogy mekkora előnnyel nyertük meg a versenyeket, szerintem az egy másik történet volt."

„Ettől függetlenül tény, hogy az elmúlt pár évben mi voltunk a csúcson. Tudjuk, hogy ez milyen érzés, és milyen kihívásokkal jár. Most ők vannak hasonló helyzetben, és el kell ismernünk, hogy megérdemlik, mert ők végzik a legjobb munkát."

Vettel szerint a Mercedes előnye nagyobb, mint a Red Bullé valaha volt Forrás: Red Bull

Az összetettben 4 pontos előnnyel vezető Lewis Hamilton viszont úgy véli, hiába lehet nagyobb előnye a Mercedesnek, az ő helyzetük más, mint a Red Bullé volt. „Az a jó, hogy Sebastiannal ellentétben, aki minden versenyt 30-40 másodperces előnnyel vezetett, nekem küzdenem kell a csapattársammal" – állította. „Tehát van igazi ellenfelem, amiért hálás vagyok."

Hamilton Monacóval kapcsolatban hozzátette: „Remélem, hogy ezúttal szorosabb versenyünk lesz. Menő lenne, ha a Ferrarik és a Red Bullok is beleszólhatnának a küzdelembe."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!