Vágólapra másolva!
A McLarent irányító Eric Boullier méltatta spanyol versenyzőjét, aki a borzalmas első kör ellenére sem adta fel a bakui versenyt.

Bakuban sokan már temették Fernando Alonso idei pontszerzési sorozatát, miután összeütközött Szergej Szirotkinnal a rajt utáni tumultusban, de a két lyukas jobb oldali gumi és az egyéb súlyos károk ellenére visszagurult a boxba, majd a szervizt követően végül 7. lett a fordulatos versenyen a sérült autóval.

Fernando Alonso már az első körben kénytelen volt a bokszba hajtani Forrás: DPPI/Florent Gooden

Alonso a leintés után azt mondta, a 7. helye a „szívósság és büszkeség eredménye", és a mezőny többi tagja a károkat látva nem is folytatta volna a versenyt. Főnöke, Eric Boullier méltatta a kétszeres világbajnok küzdőszellemét.

– dicsérte. – A kerékcsere után folytatta a versenyzést, ellenőrizte a balanszot, és kérte, mondjuk el neki, min szükséges változtatnia."

„Mindig képes változtatni a vezetési stílusán és igazodni az autó aktuális balanszához. Kivételes versenyző. Akár az első, akár a hátsó fékek blokkolnak, ő egyből alkalmazkodik és úgy vezet, hogy ne károsítsa a gumikat. Ez most nagyon sokat segített neki."

Miután a jobb oldali dupla defekt következtében az autó padlólemeze leért az aszfaltra, az meggyulladt és lyuk égett bele, Boullier szerint viszont Alonso később egyszer sem panaszkodott az autó vezethetőségére.

Mindent egy helyen az Eb-ről