A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Max Verstappen olyan járművekkel küzdött meg egy 2011-es Red Bull volánja mögött Goodwoodban, amelyek szerves részét képezik a brit kultúrának. A könnyed hangulatú videóban többen is próbálták megnehezíteni a holland pilóta dolgát, aki végül nem is előzött meg mindenkit.

A Red Bull minden Forma-1-es hétvége előtt előáll egy videóval, ami valamilyen módon az adott helyszínhez, illetve annak hagyományaihoz, szokásaihoz, kultúrájához kapcsolódik. Nem volt ez másképpen a Brit Nagydíjat megelőzően sem, ahol Max Verstappen a goodwoodi pályán mérte össze tudását néhány meglepő vetélytárssal.

Verstappen brit klasszikusok ellen versenyzett

A pontverseny éllovasa egy RB7-est vezetett, amivel Sebastian Vettel 2011-ben 11 futamot megnyerve szerezte meg második világbajnoki címét. És hogy milyen járművekkel kellett felvennie a versenyt? Nos, az ellenfelek a brit kultúra szerves részét képező klasszikusok voltak, mint például az emeletes busz, a londoni fekete taxi vagy a fehér Ford Transit furgon. Emellett ott volt a rajtrácson egy fesztiválozni készülő társaság, valamint egy Ford Focus ST-t vezető fiatal férfi, tipikusan az a fajta, aki szereti meghajtani aktuális kocsiját.

A legnehezebbnek ígérkező ellenfél azonban nem egy autó, hanem a Supermarine Spitfire elnevezésű, második világháborús vadászrepülőgép volt.

Az izgalom kedvéért Verstappen természetesen adott némi előnyt a többieknek, és csak jóval később rajtolt el. Az indulás előtt még mérnökét is bejátszották, aki szerint már eleget várt, Verstappen azonban azt válaszolta, hogy szükségük lesz erre az extra időre.

A holland pilóta végül elstartolt, és a taxit, valamint a fesztiválozó csoportot könnyedén megelőzte, ám a busz és a Ford Focus sofőrje már némileg megnehezítette a dolgát. A furgont az alternatív célegyenesben található bokszutcában érte utol, ám a vadászgép nem szállt le, vagyis mondhatni, kiállás nélkül teljesítette a futamot. A cél előtt még Verstappen volt előrébb, ám a repülő nagyobb sebességének köszönhetően végül utolérte.

A befutó annyira szorosra sikeredett, hogy a célfotó után döntetlent hirdettek.

Mindez persze valójában inkább szórakozás volt a résztvevők számára, a 23 éves versenyzőnek pedig ezt követően komoly feladata lesz a Brit Nagydíj hétvégéjén. A holland pilóta elárulta, jól érezte magát a forgatás során.

Az egyik leglátványosabb jelenet Forrás: Lou Johnson/Lou Johnson

„A britek imádják a motorsportjukat, amit különleges megtapasztalni – jelentette ki. – Mindig örülök, amikor ebben az országban lehetek, de Silverstone természetesen kiemelkedik. Nagyszerű volt látni ezeket a tipikusan brit járműveket a pályán az RB7-essel együtt, és remélem, hogy a rajongók élvezték ezt a kis mókázást a hétvégi futam előtt.”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!