Verstappentől elvennék a 2021-es vitatott világbajnoki címét

Max Verstappen
Max Verstappen of Red Bull Racing on the podium after the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 20, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Váratlanul népszerű lett a közösségi médiában egy onine petíció, amelynek kezdeményezője azt szeretné elérni, hogy Max Verstappent fosszák meg 2021-es világbajnoki címétől.

Mint emlékezetes, a két évvel ezelőtti idény utolsó futamát, az Abu Dhabi Nagydíjat drámai körülmények között nyerte meg Max Verstappen, aki ezzel megszerezte a világbajnoki címet Lewis Hamilton elől. A rengeteg vitás esetet hozó futamon öt körrel a vége előtt szabadultak el az indulatok, amikor Nicolas Latifi balesetét követően a versenyizgató beküldte a biztonsági autót.

Majd Michael Masi saját döntését felülírva megengedte, hogy a már lekörözött versenyzők visszaálljanak a saját helyükre, így Verstappen elől eltűntek a lassabb versenyzők, és felzárkózhatott közvetlenül Hamilton mögé. Miután a holland a biztonsági autó érkezése után rögtön kiment friss abroncsokért óriási előnybe került, amikor az utolsó kör előtt kiállt a biztonsági autó, könnyedén előzte meg a britet, nyerte meg a versenyt és gyűjtötte be a világbajnoki címet.

Hamilton szurkolói (és talán maga a versenyző sem) azóta sem tudtak belenyugodni a történtekbe, és kedden a Twitteren meg is jelent egy online petíció:

"Lewist kirabolták. Ez így nincs rendben. Csináljunk belőle nyolcszoros világbajnokot" - szól a fehívás arra biztatva a Forma-1 rajngóit, hogy próbálják meg elérni a 2021-es döntés (a versenybizottság némi vita után jóváhagyta a pályán született eredményt) megváltoztatását. A petíciót alig egy nap alatt több mint 80 ezren írták alá, ami nagyon szép szám, még akkor is, ha maga a kezdeményezés csak időpocsékolás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!