Nem is Brazil Nagydíjat rendeznek a hétvégén a Forma-1-ben

2022 Grand Prix Sao Paulo Formula 1 Brazil,Brazilian,break,CAR,drive,driver,engine,F1,fast,fia,Formu Horizontal
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 13: Driver Lewis Hamilton of Mercedes, during the driver’s parade of the Grand Prix Sao Paulo of Formula 1 2022 at Interlagos autodrome in Sao Paulo, Brazil, on November 13. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Bár a versenynaptár szerint a hétvégén a Brazil Nagydíjat rendezik a Forma-1-ben, hivatalos nevén azonban nem így hívják a vb-k egyik legfontosabb futamát.

A hagyományosan a szezon végén sorra kerülő Brazil Nagydíj a Forma-1-es versenynaptár egyik ikonikus hétvégéje. Elég csak az olyan felejthetetlen futamokra gondolni, mint az 1991-es, amikor Ayrton Senna úgy tudott győzni, hogy az autója sebességváltója beragadt az ötödik fokozatba.

Vagy, hogy ne menjünk ilyen messzire: 2005 és 2009 között öt egymást követő szezonban is Interlagosban dőlt el a világbajnoki cím: itt ünnepelhetett kétszer Fernando Alonso, valamint egy-egy alkalommal Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton és Jenson Button. És bár azóta is vannak versenyek Interlagosban, az utolsó "igazi" Brazil Nagydíjat 2019-ben rendezték a Sao Paulo melletti pályán.

Lewis Hamilton mindig szívesen tér vissza Interlagosba, ahol első világbajnoki címét ünnepelhette Forrás: Anadolu via AFP/2022 Anadolu Agency/Stringer

2020-ban a COVID-19 járvány miatt törölték a futamot, majd a jogtulajdonos külön szerződést kötött Sao Paulo városával, így a futam felvette a dél félteke legnagyobb városának a nevét, és a pálya licencénel 2025-ös lejártáig Sao Paulo Grand Prix a verseny hivatalos neve. A város ezzel szeretné kicsit jobban reklámozni magát, és igyekszik minden eszközzel elérni, hogy Rio de Janeiro ne happolja el tőle az év talán legfontosabb négy napját.

Mindent egy helyen az Eb-ről