Vágólapra másolva!
A Mercedes F1-es csapata a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére nem Carlos Sainzot, hanem a 17 éves Andrea Kimi Antonellit szeretné szerződtetni.

Carlos Sainz helyett a 17 éves tinisztár kell a Mercedesnek

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton 2025-ben a Ferrarinál folytatja pályafutását, de még mindig nem derült ki, hogy melyik pilóta kerül majd a helyére a Mercedesnél. Carlos Sainz biztosan távozik a 39 éves brit érkezése miatt, ám olasz sajtóhírek szerint nem Hamilton helyét fogja átvenni a német istállónál, ugyanis a csapat mindenképpen az óriási tehetségnek tartott Andrea Kimi Antonellit akarja az autójába ültetni.

A több csapattal is tárgyaló Sainznak már állítólag Imolában elmondta a Mercedes, hogy nem szeretné szerződtetni, 

bár Toto Wolff csapatfőnök Monacóban elismerte, hogy a spanyol pilóta egy erős jelölt, de már ott utalt rá, hogy hajlandó róla lemondani, ha ezzel több ideje lesz Antonellivel foglalkozni. 

A még mindig csak 17 éves Antonelli első szezonját futja a Formula 2-ben, de az elmúlt hetekben kétszer is tesztelte a Mercedes Forma-1-es autóit, ami egyértelmű jele annak, hogy Toto Wolff előbb-utóbb szerződtetni akarja. 

Az osztrák szakembert lenyűgözte, amit látott, és úgy döntött, ő lesz jövőre George Russell csapattársa - 

írta meg a motorsport.com.

A 2024-es Forma-1-es szezon június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről