Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombati sprintjének hajrájában Nico Hülkenberg leszorította Fernando Alonsót, amiért tíz másodperces büntetést kapott, ám az Aston Martin rutinos pilótája nem ért ezzel egyet.

A háromszoros világbajnok Max Verstappen győzelmével zárult F1-es Osztrák Nagydíj sprintfutamának hajrájában a Haas német pilótája, a 14. helyért küzdő Nico Hülkenberg a 3-as kanyarban letessékelte a pályáról Fernando Alonsót, miközben megelőzte őt, ezért pedig utólag megbüntették. Hülkenberg a tíz másodperces büntetés miatt a szombati sprintfutamot csak a 19. helyen zárta, ráadásul két büntetőpontot is kapott. 

(SP)CHINA-SHANGHAI-F1-GRAND PRIX-SPRINT QUALIFYING
Alonso és Hülkenberg csatája után utóbbi húzta a rövidebbet
Fotó: Xinhua via AFP

Alonso kiállt Hülkenberg mellett

Az Aston Martin versenyzője, Fernando Alonso közvetlenül a sprint után nehezményezte Hülkenberg büntetését, mivel szerinte Alonso  bírók túlságosan szigorúak voltak a némettel szemben.

"Nem hagyják, hogy versenyezzünk, vagy megkíséreljük az előzést… meg lehet próbálni, és vagy sikeres lesz a manőver, vagy vissza kell adni a pozíciót, esetleg rosszabbul jössz ki belőle… 

Az utolsó köre volt a versenynek, így az időbüntetés rendben van, de nem gondolom, hogy veszélyesen versenyzett volna. Megpróbált előzni. Az biztos, hogy túl optimista volt, de a büntetőpontokkal most sem értek egyet”

 – mondta Alonso a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

F1 Grand Prix of Spain - Qualifying
Hülkenberg nem értette, miért büntették meg
Fotó: NurPhoto via AFP

Hülkenberg az elmúlt 12 hónapot tekintve az első büntetőpontjait szerezte, vagyis nem fenyegeti eltiltás a német pilótát, ennek ellenére elismerte, hogy őt is meglepte a döntés, mivel túl szigorúnak érezte.

"Nagyon meglepődtem, amikor ezt meghallottam, és kissé értetlenül álltam a helyzet előtt. Beszéltem az eset után a bírókkal, hogy halljam az indoklásukat és a véleményüket. Nyilvánvalóan érezték, hogy nekem más nézeteim vannak ezzel kapcsolatban. Amikor ennyire a határon vagy, és muszáj előznöd, bele kell menned némi kockázatba, és ki kell lépned a komfortzónádból. Elfékeztem, nem szándékosan tereltem le. De természetesen blokkoltam az első kerekeket, és az ilyesmi megesik, amikor a gumik már a végét járják és minden a határon van. 2019-ben volt egy nagyon hasonló forgatókönyv Max (Verstappen) és Charles (Leclerc) között az utolsó körben a győzelemért, és annak nem lett semmilyen következménye" – fakadt ki a Haas pilótája.

A 71 körös Osztrák Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről