Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén a Red Bull mexikói pilótája, Sergio Pérez már a Q1-ben a falnak ütközött. A 34 éves versenyző nagyon csalódott volt a történtek miatt, de már a jövőbe tekintett, míg Christian Horner csapatfőnök elárulta, hatalmas kár keletkezett az összetört autóban.

A Red Bull mexikói pilótájának a Magyar Nagydíj időmérője sem hozott sikert, 6:45 perccel a kvalifikáció első szakaszának vége előtt a pálya hátsó részén megcsúszott a rázókövön, versenyautójával pedig a gumifalnak ütközött. Pérez balesete miatt piros zászlóval félbeszakították a kvalifikációt, s bár a mexikói sértetlenül szállt ki, számára véget ért az időmérő. Az Imola óta összesen 15 pontot szerző Pérez Silverstone után sorozatban másodszor szenvedett balesetet egy esős időmérő Q1-es felvonásában, és másodszor esett ki már a kvalifikáció első körében.

Sergio Pérez összetörte az autóját az F1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén
Fotó: AFP (Photo by Ferenc ISZA / AFP)

"Nyilvánvaló módon rettentő csalódott vagyok, hiszen ez a hétvége mostanáig igen erősen alakult. Fáj, hogy egy teljes csapatot cserben hagytam. Végeredményben viszont sosem voltam még ilyen eltökélt, hogy visszajussak oda, ahova ez a csapat tartozik" - mondta a balesete után Pérez, aki végül a 16. helyről rajtolhat a vasárnapi futamon.

Christian Horner csapatfőnök is elmondta a véleményét a mexikói balesetéről: "Nyilván trükkösök voltak a körülmények, de ez mindenkire igaz. 

Éppen javított a köridején, szerintem megláthatta az esőt a sisakja ellenzőjén, aztán elvesztette az autót. Sajnos elég nagy kár keletkezett az autóban.

Péreznek idén hosszabbították meg egy évvel, 2025-ig a szerződését, és Helmut Marko szerint kitartanak a döntésük mellett. A Red Bull tanácsadójának szavaiból ugyanakkor arra is lehet következtetni, hogy a mexikói jövője egyáltalán nincs biztonságban. "Kitartunk a hozzáállásunk mellett. 

Megnézzük, mi lesz a következő versenyen, aztán majd meglátjuk. Akkor fogunk leülni és megbeszélni, hogy mit fogunk tenni

- idézte a motorsport.com Marko szavait.

A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama 15 órakor rajtol a Hungaroringen.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!