A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó a Forma-1-es Belga Nagydíj másnapján méltatta az egy bokszkiállásos taktikájával futamgyőzelmet arató George Russellt, akinek aztán nem sokáig tartott az öröme, mert a túl könnyű autója miatt utólag kizárták, a siker pedig csapat- és honfitársa, Lewis Hamilton ölébe hullt.

 Nagy-Britannia:

Daily Mail:
"George Russell tudta, hogy mi fog történi, amikor vasárnap este elhagyta a versenyzői területet. Amikor a hosszú és kanyargós utakon hazafelé tartott, beigazolódtak a félelmei. Elvették tőle pályafutása harmadik futamgyőzelmét, amit figyelemreméltó, bátor stratégiával szerzett meg. Diszkvalifikálták, a győzelem pedig csapattársáé, Lewis Hamiltoné lett" - idézte a brit lapot az MTI.

The Times:
"A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kapta a győzelmet mercedeses csapattársától, George Russelltől, akit a túl könnyű autója miatt megfosztottak az első helyétől. A Belga Nagydíj legnagyobb győztese azonban Max Verstappen, aki rajtbüntetése ellenére Lando Norris előtt ért célba."

Mirror:
"George Russell haladt át elsőként a célvonalon, de a könnyű autója miatt kizárták, a győzelem pedig csapattársáé, Lewis Hamiltoné lett."

The Sun:
 

Lewis Hamilton drámai körülmények között nyerte meg a Belga Nagydíjat, miután csapattársát, George Russellt órákkal a futam vége után diszkvalifikálták. 

A versenybírók megállapították, hogy az egy kerékcserés stratégiával versenyző Russell autója könnyebb a megengedettnél."

F1 Grand Prix of Belgium
George Russell végül elbukta a futamgyőzelmet és kizárták
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:
"Drámai végjáték: George Russellt kizárták, mert a Mercedese túl könnyűnek találtatott az utólagos ellenőrzésen... A Belga Nagydíj győztese így Lewis Hamilton lett Oscar Piastri és Charles Leclerc előtt."

Tuttosport:
"Russellt kizárták, Leclerc harmadik, Hamilton nyert: a belga GP-n minden más!"

La Repubblica:
"Zseniális találmányával George Russell professzor nyerte a Forma-1 egyetemet. Spában kettős sikert aratott a Mercedes a McLarent vezető Piastri előtt. De végül minden hiába volt, mert Russell autója másfél kilóval könnyebb volt a megengedettnél, így diszkvalifikálták."

Spanyolország:

Marca:
"Sűrűn követték egymást az események. 

George Russell mosolya és az eufória hamar eltűnt, miután az autója súlya nem érte el az előírt minimumot. 

A győzelmet utólag Lewis Hamilton kapta meg és Charles Leclerc is a dobogóra került."

Mundo Deportivo:
"Izgalmas Belga Nagydíj, amelyet George Russell nyert meg a jobb versenystratégiájával. De aztán megkondultak a vészharangok, az FIA bejelentette, hogy Russellt diszkvalifikálják és elveszik a győzelmét."

AS:
"Russell futamot nyert, de a FIA utólag kizárta. Hamilton ölébe hullott a spái győzelem, miután a 63-as rajtszámú Mercedes túl könnyűnek bizonyult. Sainz hatodik, Alonso nyolcadik lett."

Franciaország:

L'Équipe:
"George Russell nem örülhetett sokáig a győzelmének, amit a pályán eredményes stratégiával, mindössze egy boxkiállással kiharcolt, mert kevéssel 19 óra előtt a versenybírók kizárták. Az autója túl könnyű volt."

Le Parisien:
"A Mercedes kettős győzelmet aratott, mint annak idején, amikor uralta a Forma-1-et. Csak aztán Russellt diszkvalifikálták."

Svájc:

Blick:
 

A Mercedes hanyagsága: a győztes Russellt diszkvalifikálták. Ilyen gyakorlatilag csak a Forma-1-ben történhet:

csaknem három órával a több mint 100 ezer néző előtt lebonyolított Belga Nagydíj után a győztest kizárták. A Mercedese másfél kilóval könnyebb volt a megengedettnél."

Neue Zürcher Zeitung:
"Dramaturgiai szempontból a legrosszabbkor jön a nyári szünet a Forma-1-ben. A Belga Nagydíj George Russell győzelmével ért véget, másodikként csapattársa, Lewis Hamilton zárt. Később azonban jött a kellemetlen meglepetés: a futam vége után órákkal a versenybírók diszkvalifikálták a győztest, mert az autója súlya nem érte el a minimumot."

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!