Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Lando Norris, a McLaren pilótája a Beyond the Grid című podcastműsorban alaposan kiosztotta az egykori Forma-1-es versenyzőt, a kolumbiai Juan Pablo Montoyát, aki szerint az F1-es pilótáknak nem kellene barátkozniuk egymással.

A múlt hétvégén rendezett Osztrák Nagydíjat sokáig magabiztosan vezette a címvédő Max Verstappen, ám a futam végéhez közeledve Lando Norris közelebb került hozzá és a 64. körben megpróbálta megelőzni. A Red Bull holland pilótája próbálta tartani a pozícióját, azonban nekiütközött brit riválisának, melynek köszönhetően mindketten defektet kaptak. A McLaren versenyzője nem tudta folytatni a versenyt, a Red Bull háromszoros világbajnoka viszont 10 másodperces időbüntetést – és két büntetőpontot – kapott, de végül az ötödik helyen ért célba és összetettben növelni tudta előnyét Norrisszal szemben.

Az estet után volt némi egymásnak üzengetés a két pilóta között, akik egyébként remek kapcsolatot ápolnak egymással. Sokan úgy vélték, azzal hogy Norris lett Verstappen első számú kihívója, megváltozhat kettejük kapcsolata, azonban a brit pilóta leszögezte, hogy elsimították a dolgot és szó sincs haragról. 

AUTO-F1-ITA-POLE-MONTOYA-SCHUMACHER
Montoya korábban hatalmas csatákat vívott Michael Schumacherrel
Fotó: AFP/Patrik Hertzog

Az egykori Forma-1-es versenyző, a kolumbiai Juan Pablo Montoya viszont nem érti, hogy a pilóták miért barátkoznak egymással egyáltalán. A korábbi 7-szeres futamgyőztes pilóta elmondta, hogy az F1-es pályafutása során nem volt kapcsolata a kollégáival, és szerinte az új generáció tagjainak sem kellene erőltetniük az egymással való bratyizást. 

Én sem vacsorázok együtt más pilótákkal szombat esténként. Imádom Juan Pablo Montoyát, és bár utálom, hogy ezt kell mondanom, de nem érdekel, mit mond. 

Az emberek azt gondolják, hogy legjobb barátok vagyunk és minden nap beszélünk, de inkább csak arról van szó, hogy együtt padelezünk és együtt utazunk a repülőn. Amikor viszont a pályán vagyunk, nem érdekel, mit csináltunk együtt korábban” – idézi a motorsport.com Lando Norrist, aki a Beyond the Grid című podcastműsorban nyilatkozott a Verstappenhez fűződő viszonyáról. 

„Ez nem változtat azon, hogy mi történik a pályán, nem érdekel, hogy ki van a sisak alatt, vagy hogy milyen autó ellen versenyzek. Kialakul a tisztelet, és tisztelni tudom az ellenfelemet a pályán, tudom, kinek kell több helyet hagynom, de ennyi az egész. 

Bár nagyon tisztelem a történelmet, de nem érdekel, mi történt 20-30 évvel ezelőtt. A világon minden megváltozott, az emberek mentalitása is, a versenyzők pedig sokkal magasabb szinten vannak, mint akkoriban voltak” 

– folytatta a brit pilóta, aki 81 ponttal lemaradva a második helyen áll a vb-pontversenyben a címvédő Verstappen mögött.

Norris hangsúlyozta, hogy nem befolyásolja a pályán történő viselkedését az, hogy milyen kapcsolata van más versenyzőkkel.

F1 Grand Prix of Austria - Sprint & Qualifying
Norris és Verstappen között remek a kapcsolat
Fotó: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato

„Összehasonlítva, hogy mi történt akkor és mi történik most, irreleváns. Csak azt a kérdést kell feltenned, hogy megtettél-e mindent a győzelemért az adott napon? 

Nem gond számomra egyszer-egyszer Carlosszal vagy Maxszal vacsorázni vagy padelezni, de ezen kívül is van életem. És élvezem ezt is, és az ezen kívüli életemet is, amikor pedig feltesszük a sisakot, akkor nem számít, hogy mi történik a pályán kívül”

 – tette hozzá a McLaren pilótája. 

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő héten, július 5. és 7. között a Brit Nagydíjjal folytatódik. Tizenegy versenyhétvége után a 237 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 156 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. A konstruktőrök között a Red Bullnak 355 pontja van, 64 ponttal megelőzve a második Ferrarit.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet

Mindent egy helyen az Eb-ről