A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton 2025-ös érkezése miatt Carlos Sainznak távoznia kell a Ferraritól a szezon végén. A spanyol versenyző jövőre a Williamsnél folytatja, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint pedig Sainz helyzete bizonyos szempontból tragikus.

A 29 éves spanyol pilóta hosszú távú szerződést írt alá a brit Forma-1-es csapattal, amelyben a brit-thai Alexander Albon csapattársa lesz. A Red Bull 81 éves tanácsadója, Helmut Marko szerint tragikus, hogy jó teljesítménye ellenére nem jutott hely Sainznak egyik topcsapatnál sem, bár az osztrák szakember tényként kezeli, hogy a spanyol szerződésében van egy záradék, aminek az értelmében szabadon távozhat, ha a Red Bull vagy a Mercedes hívja. 

F1 Grand Prix of Hungary - Qualifying
Carlos Sainz a következő szezontól a Williamsnél folytatja
Fotó: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato

"Érthető, hogy Carlos Sainz a Williams mellett döntött, hiszen milyen alternatívái voltak még? Az Audi jövőre biztosan nem lesz sikeres, az Alpine-nál pedig nem tudni, hogy 2025-ben vagy 2026-ban kapnak-e Mercedes-motort. Én azt mondanám, hogy az ő helyzetében még mindig ez volt a legjobb megoldás. 

Persze tragikus, hogy most futja a legjobb szezonját a Ferrarinál, mégsem kaphat ülést egy topcsapatnál" - 

mondta Marko, akit minden bizonnyal azért is foglalkoztat Sainz jövője, mert a gyengélkedő Sergio Pérez jövőbeli pótlására alkalmas lehetne a spanyol pilóta.

"Állítólag van egy záradék a szerződésében, amely lehetővé teszi számára, hogy távozzon, ha ajánlatot kap egy lényegesen jobb helyzetben lévő csapattól" - mondta a Red Bull tanácsadója, bár a záradék meglétét a Williams-csapatfőnök James Vowles korábban cáfolta.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!