A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton az idény végén távozik a Mercedes istállótól és a Ferrarinál folytatja a pályafutását. A 39 éves legendának ugyan van még 10 futama a jelenlegi csapata színeiben, azonban a búcsúzkodást máris megkezdte.

Hamilton 2013-ban igazolt az Mercedeshez, ez az együttműködés azóta a Forma-1 történetének legsikeresebb kapcsolata lett, miután ez idő alatt a brit pilóta hat világbajnoki címet nyert a csapattal. 

A 39 éves pilótának még 10 futama van a jelenlegi csapata színeiben, de már megkezdte a búcsúzkodást és elárulta, hogy nagyon büszke a Mercedesnél bejárt útjára. 

Nem is lehetnék büszkébb azokra az emberekre, akikkel együtt dolgozom ebben a csapatban. Nem is lehetnék hálásabb a Mercedesnek. Megváltoztatták az életemet. Támogattak 13 évesen, és lehetőséget adtak arra, hogy F1-es versenyző legyek náluk, és az évek alatt bizalmat helyeztek belém”

 – idézi Hamiltont a RacingNews365.

F1 Grand Prix of Hungary - Practice
Hamilton rendkívül büszke a Mercedesnél töltött időszakára
Fotó: NurPhoto via AFP/Luca Barsali

Hamilton legutóbbi három versenyen kétszer is diadalmaskodott, ezzel pedig sikerült lezárni egy roppant inséges időszakot, hiszen a Brit Nagydíjon aratott győzelme előtt legutóbb a 2021-es szaúdi futamon sikerült az első helyen végeznie. 

„Elképesztő volt. Nehéz időszakon mentünk keresztül, de mindig emelt fővel jöttünk ki, és hűek maradtunk az értékeinkhez. 

Nagyszerű érzés, hogy túljutottunk a nehéz időszakon, és most újra győzelmekért harcolhatunk. Büszke vagyok arra a munkára, amit George Russell és én végzünk a csapattal. Nagyon izgatott vagyok az előttünk álló következő néhány hónap miatt”

 – tette hozzá a 39 éves brit pilóta, aki a 150 megszerzett pontjával a hatodik helyen áll a pilóták pontversenyében. 

A 2024-es Forma-1-es szezon augusztus 23. és 25. között a Holland Nagydíjjal folytatódik. Tizennégy versenyhétvége után a 277 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 199 pontos Lando Norris és a 177 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 167 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 162, Lewis Hamilton 150, Sergio Pérez 131, George Russell pedig 116 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 408 ponttal vezet, 42 ponttal megelőzve a második McLarent és 63-mal a harmadik Ferrarit. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!