Vágólapra másolva!
Az AlphaTauri korábbi csapatfőnökét, Franz Tostot arról faggatták, vajon Mick Schumacher érdemel-e ülést a Forma 1-ben. A 68 éves osztrák szakember határozott véleményt fogalmazott meg a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiával kapcsolatban.

Hivatalosan már csak két hely kiadó a Forma-1 2025-ös rajtrácsán: a Sauber/Audi és az RB csapata nem tett még bejelentést arról, hogy kik lesznek a pilótái Nico Hülkenberg, illetve Cunoda Júki mellett. 

Mick Schumacher
Mick Schumacher egyelőre nem talált magának csapatot
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Mick Schumacher az Audinál? 

Bár a Sauber csapatánál úgy tudni, Valtteri Bottas és az F2-es Gabriel Bortoleto a legnagyobb esélyes, 

Binotto megerősítette, hogy a listájukon van Mick Schumacher is, aki nagy erőkkel próbál visszatérni a száguldó cirkuszba

 - írja a Motorsport.

Az AlphaTauri és a Toro Rosso korábbi csapatfőnöke, Franz Tost szerint Mick Schumacherben megvan a potenciál, hogy sikeres legyen az F1-ben, így megérdemelne egy esélyt.

"A múltban nagyon jól teljesített. Megnyerte a Forma-3-as és a Forma-2-es címet is, és sok versenyt tudott nyerni. És úgy gondolom, megvan Mickben a potenciál ahhoz, hogy sikeres Forma-1-es versenyzővé váljon” - mondta Tost, aki hozzátette, meg kell adni neki a lehetőséget.

"A Williams Colapinto mellett döntött – és miért? Mert ő a Williams juniorja, tehát a csapat hű maradt a saját irányvonalához. Majd meglátjuk, hogy az Audi hogyan dönt. De én azt mondanám, hogy Mick megérdemelné a helyét a Forma-1-ben és az Audinál is” 

– szögezte le Tost a Sky Germanynek.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!