Vágólapra másolva!
A Forma-1-ben szereplő Red Bull csapat főnöke, Christian Horner ahhoz hasonlította Adrian Newey távozását, mint amikor Cristiano Ronaldo ment el a Manchester United csapatától.

A Red Bull technikai főnöke, Adrian Newey 19 év után távozik posztjáról és 2025. március 1-től az Aston Martinhoz csatlakozik. A Red Bullnál természetesen azóta többször hangsúlyozták, hogy stabil a csapat technikai háttere, ami minimalizálja Newey távozásának hatását.

Horner azt a példát hozta fel, hogy a Manchester United még két Premier League-címet tudott nyerni Sir Alex Ferguson alatt a 2013-as visszavonulása előtt, miután Ronaldo 2009-ben a Real Madridhoz távozott.

Christian Horner szerint a Red Bull elviseli majd Adrian Newey távozását
Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP

„Nagy szeretettel fogunk visszagondolni arra az időszakra, amikor velünk volt, de az élet megy tovább, és van egy nagyszerű csapatunk. A Manchester United sem állt le a győzelmekkel, amikor Eric Cantona távozott” – mondta Horner, mire kijavították, hogy 1997-ben Cantona visszavonult, nem egy másik csapathoz távozott.

„Rendben, akkor Cristiano Ronaldo” – válaszolt Horner. „Adrian nagyon közel került ahhoz, hogy 2014-ben távozzon, és attól a pillanattól kezdve tényleg biztosítanunk kellett, hogy ha úgy dönt, hogy távozik, akkor olyan helyzetben legyünk, hogy nélküle is folytatni tudjuk a munkát” – mondta Horner.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!