Vágólapra másolva!
Most éppen egyik riválisa, a világbajnoki címre már esélytelen, de mindenképp az élmezőnyhöz tartozó George Russell tette le a garast honfitársa, Lando Norris mellett.

Ezen a hétvégén egy hónap szünet után az Austinban, az Egyesült Államok Nagydíjával folytatódik a 2024-es Forma-1 világbajnokság. A csapatok már Texas állam székhelyén vannak, és a versenyzők sorra adják az ilyenkor szokásos interjúkat.

A Mercedes brit pilótáját, a pontversenyben csapattársa, Lewis Hamilton mögött 155 ponttal a hetedik helyen álló George Russellt persze arról is kérdezték, hogy a címvédő Max Verstappenre, vagy másik jó barátjára, egyben honfitársára, Lando Norrisra tenne-e az egyéni vb-címért folytatott harcban?

F1 Grand Prix Of Singapore, Max Verstappen, Lando Norris
így fog elmenni Lando Norris (elől) Max Verstappen mellett a szezon hajrájában?
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto

Verstappen idén is kiválóan kezdett, és a Spanyol Nagydíjig úgy tűnt, hogy gond nélkül zsebeli be negyedik világbajnoki címét, ám az idény közepén kiderül, hogy a szezonkezdet előtti botrányok és Adrian Newey távozása komoly sebet ejtett a Red Bullon. 

A barcelonai győzelem óta rendezett nyolc futamból egyet sem tudott megnyerni a holland, sőt dobogón is csak háromszor állt,

míg a McLaren nagyon elkapta a fonalat. Lando Norris két győzelemmel és három dobogós hellyel 51 pontra csökkentette a hátrányát, ez pedig az utolsó 6 futamon szerezhető 180 pontot figyelembe véve nagyon is előzési távolságnak tűnik.

Természetesen egyelőre Max van kedvezőbb pozícióban a vb-címért folytatott harcban, hiszen ő áll az élen. Viszont láthatóan Lando alatt van most a leggyorsabb autó. Szerintem egyértelmű, hogy Lando képes lehet megnyerni az összetettet, és azt mondom, hogy jelen állás szerint ő a favorit, elnézve a Red Bullt

 - jelentette ki Russell.

"Semleges szemmel nézve őrülten izgalmasnak ígérkezik a hajrá. Nekem nagyjából már minden mindegy, semmin nem változtatna, azaz nyugodtan figyelhetem a versenyt, ugyanakkor azért csak jó lenne, ha mi is ki tudnánk venni a részünket ebből a buliból" - tette még hozzá.

A Mercedes egyébiránt egy kisebb fejlesztési csomaggal a kamionban érkezett meg Austinba, amitől viszont komolyabb előrelépést vár a csapat.

Az Egyesült Államok Nagydíjának - a 24 futamos idény 19. versenyének - menetrendje (magyar idő szerint):

október 18.: első szabadedzés (19.30-20.30)
október 18.: sprint időmérő (23.30-0.15)
október 19.: sprint futam (20.00-21.00)
október 20.: időmérő (0.00-1.00)
október 20.: Amerikai Nagydíj (21.00)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!