Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es sportszakmai tanácsadója, Helmut Marko érdekes részleteket árult el arról, milyen volt, amikor megvásárolták a Jaguar néven futó csapatot. A szakember szerint áldatlan állapotok uralkodtak a csapatnál.

A Red Bull 2005-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, azóta mindössze 20 szezont töltöttek a száguldó cirkuszban, de a Milton Keynes-i csapat a történelem egyik legsikeresebb csapatává nőtte ki magát.

F1 Saudi Arabian Grand Prix 2024 Practice 3, Helmut Marko, Red Bull
Helmut Marko szerint a kezdetekben áldataln állapotok uralkodtak 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Helmut Marko érdekes részleteket árult el a kezdetekről 

A Red Bull Forma-1-es sportszakmai tanácsadója, Helmut Marko a kezdetek óta a csapat mellett van, így nagyon jól tudja, honnan is indultak.

„Másképp akartuk csinálni a dolgokat. Versenyképesek akartunk lenni, de közben jól érezni magunkat. 

Szóval kezdetben egy bulicsapat képét mutattuk. Ami bizonyos mértékig igaz is volt. De az ellenfelek elfelejtették, hogy mi is nyerni akartunk” 

– mondta az osztrák az Inside Line F1 podcastnek - szúrta ki a Motorsport.

„Amikor megvásároltuk a Jaguart, 

kicsit úgy működött a csapat, mint egy posta. Nem volt benne semmi érzelem, nem volt szenvedély. Márpedig a versenyzéshez vagy a győzelemhez szenvedélyre van szükség. 

Ahhoz, hogy ezen változtassunk, és meggyőzzük az embereket, hogy komolyan gondoljuk, sokat kellett befektetnünk, és Adrian (Newey – a szerk.) segítsége kellett, aki elmondta, mire van szükségünk.”

Hozzátette, szerencsére Dietrich Mateschitz (a Red Bull 2022-ben elhunyt alapítója -  a szerk.) befektette a szükséges pénzt.

"Ez elég nagy összeg volt: az infrastruktúra nem volt a helyzet magaslatán, például a gyárunk, a szimulátor és a szélcsatorna sem. De meggyőzte a Jaguar embereit, hogy változtassanak a szemléletükön, hogy tegyenek bele szenvedélyt. Horner nagyszerű munkát végzett abban, hogy egy félszívű csapatból győztest faragott. De ebben a Red Bull és Mateschitz minden támogatását élvezte.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!