Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton elmondta, hozzászokott ahhoz, hogy George Russell legyőzi őt az időmérőkön, miután a Mexikói Nagydíjon annak ellenére kikapott, hogy csapattársa egy lényegesen régebbi padlólemezt használt.

A Mercedes a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon új padlólemezt használtak a Mercedes versenyzői, de mindkét pilóta küszködött, igaz, Russell látványosabban, majd Mexikóban is hibázott az autóval, így ő visszatért egy régebbi fejlesztéshez, de így is sikerült közel három tizedmásodperccel jobbnak lennie Hamiltonnál, végül az ötödik és hatodik helyre kvalifikálták magukat.

Lewis Hamiltont furcsa körülmények között verte el a csapattársa
Fotó: Alfredo ESTRELLA / AFP

Russell a kvalifikációkat tekintve már 15-5-re áll Hamiltonnal szemben, aki már látszólag nem annyira foglalkozik ezzel.

„Folyamatosan veszítek, ez normális dolog, és már hozzászoktam. Mindent megtettünk. Nagyon keményen dolgoztunk, hogy az autót jó helyre hozzuk. Az utolsó edzésen jónak éreztük, szóval úgy voltunk vele, hogy ne nyúljunk semmihez, ne csináljunk semmit. Mindössze a hátsó szárnyon változtattunk” – mondta Hamilton, aki a versenyeken egyelőre jobban teljesít, 10 pont az előnye Russell előtt.

„Talán George jobban érzi magát a régebbi csomaggal. Nem tudom, majd meglátjuk. Majd kiderül, melyik a legjobb” – tette hozzá Hamiton.

„A köröm nagyon, nagyon erős volt. Mindazok után, ami pénteken és Austinban történt, az elmúlt néhány hét forgószél volt számunkra, és most egy olyan padlólemezen versenyezni, amit Miamiban használtunk 14 futammal ezelőtt. A harmadik helytől mindössze egy tizeddel maradtam le, nagyon elégedett vagyok” – mondta Russell.

A 71 körös mexikói futamra a téli időszámítás szerint vasárnap 21 órától kerül majd sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!