Vágólapra másolva!
A Sauber Forma-1-es csapatának versenyzője, Csou Kuan-jü nem akar úgy járni, mint Mick Schumacher, akinek a Haastól való elküldése után csak tartalékos szerep jutott, és azóta sem tudott visszatérni a száguldó cirkuszba.

A Sauber csapatánál a 2025-ös szezonban jó eséllyel Valtteri Bottas lesz a jövőre érkező Nico Hülkenberg csapattársa, így Csou Kuan-jü számára nem marad hely a svájci istállónál. A kínai pilóta nem akar úgy járni, mint Michael Schumacher fia, Mick, aki ugyan a Haastól való elküldése után a Mercedes tartalékosa lett az F1-ben, de esélyt azóta sem kapott a visszatérésre.

"Úgy érzem, kicsit sokat várt, mert ilyen várakozás mellett szerintem máshol jobb esélyei lehettek volna, mivel jelenleg nyilván még mindig nem fog ülést kapni jövőre. 

Az F1-ben nagyon gyorsnak, hatékonynak kell lenned, és ha van egy megragadható esély, de tovább vársz, örökké harmadik versenyző maradhatsz" - mondta Csou Kuan-jü, aki egyáltalán nem szeretné, hogy az történjen vele, mint Mick Schumacherrel.

Csou Kuan-jü (balra) az F1-ben akar maradni
Fotó: AFP (Photo by WILLIAM WEST / AFP)

"Jelenleg úgy gondolom, az F1 a prioritás, aztán ha ez nem jön össze, akkor nyitva kell tartanunk a szemünket. Ha olyan helyzetben vagyok, hogy egy évet kell várnom, akkor kész vagyok ezt megtenni. De ha egy vagy két évnél többet kellene várnom, akkor valószínűleg kiszállok ebből a bajnokságból" - írta meg a formula.hu, mit mondott a saját jövője kapcsán a 25 éves kínai versenyző.

Hat versennyel a 2024-es idény vége előtt a 331 pontos Max Verstappen vezeti a világbajnoki összetettet a 279 pontos Lando Norris és a 245 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 237 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 190, Lewis Hamilton 174, George Russell 155, Sergio Pérez pedig 144 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a McLaren 516 ponttal vezet, 41 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 75-tel a harmadik Ferrarit.

A 2024-es Forma-1-es szezon jelenleg szünetel, az idény október 18. és október 20. között az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!