Vágólapra másolva!
Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója beszélt az Forma-1-es versenyzői piacról, és arról, hogy szerinte milyen tényezők állnak a szezon eleji aktivitás mögött. Az osztrák legenda szerint Carlos Sainznak, a Ferrari pilótájának minél előbb választ kellene adnia arra, hogy aláír-e az Audi Forma-1-es projektjéhez.

A spanyol pilóta az idény végén távozik a Ferraritól, mivel a következő szezontól a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton lesz Charles Leclerc partnere. Sainz még nem mérte fel teljes mértékben a választási lehetőségeit, bár a neve gyakran szóba kerül a Stake F1-es csapatnál, hiszen könnyen lehet, hogy az Audi 2026-tól teljes egészében átveszi a Stake F1 Team néven futó alakulatot, márpedig Sainz édesapja januárban megnyerte a Dakar-ralit egy Audival.

A spanyol Carlos Sainz az idei szezon egyik legüdébb színfoltja
Fotó: AFP

A Forma-1 történetében idén először fordult elé, hogy az előző szezonhoz képes változatlan maradt a rajtrács, azonban Lewis Hamilton Ferrarihoz való igazolása óriásit robbantott a versenyzői piacon. 

Mivel a mezőny több mint felének lejár a szerződése az év végén, a "ki hová fog igazolni" kérdés már most beszédtéma volt, miközben még 20 nagydíj hátra van a szezonból.

Véleményem szerint az, hogy az átigazolási pletykamalom már április elején így forrong, több tényezőnek is köszönhető

 – utal Marko Lewis Hamilton Ferrarihoz való igazolására, ezt követően viszont a Ferraritól távozó Sainzról kezdett beszélni.

A 29 éves spanyol versenyző sokakat lenyűgözött, miután a Ferrarinál közölték vele, hogy jövőre nem számolnak vele Hamilton miatt. Marko úgy véli, az Audi nem várhat örökké, amíg Sainz mérlegeli a lehetőségeit.

Ha lehet hinni a paddockban hallott pletykáknak, az Audi nagyon hamar döntést akar Carlos Sainztól

 – mondta a Red Bull tanácsadója. 

Sainz annak ellenére, hogy vakbélgyulladás miatt kihagyta a Szaúd-arábiai Nagydíjat, mindössze négy ponttal van lemaradva csapattársa, Charles Leclerc mögött. A spanyol az eddigi három közös versenyükön egy futamgyőzelmet és további két dobogós helyezést szerzett.

F1 Italian Grand Prix 2023
Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója
Fotó: NurPhoto via AFP

Hamilton hamarosan megüresedő mercedeses ülése is Sainz lehetséges célpontjai között lehet, de az Aston Martin és a Red Bull is szóba jöhet. Marko úgy véli, hogy a silverstone-i bázisú alakulatnak több lehetősége is van, de Marko igyekezett elhatárolódni a kérdéstől.

Az Aston Martin is több irányból is nyomást gyakorol. Mi nem veszünk részt ezekben a játszmákban. A Red Bull Racingtől a szezon közepéig nem fogunk hallani arról, hogy mi a helyzet a személyi állományt illetően

– mondta az osztrák tanácsadó, aki a napokban Sergio Pérezt is dicsérte, így az is megtörténhet, hogy a mexikói pilóta maradhat a csapatnál az idei szezont követően is. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.