Vágólapra másolva!
Esteban Ocon távozását a Monacói Nagydíj után jelentette be az Alpine, ami azért érdekes, mert a versenyen saját csapattársával ütközött a francia, de a szakértők szerint a váltás ennek ellenére megvalósult volna.

Hétfőn jelentette be Esteban Ocon és az Alpine, hogy a következő évben már nem a csapatnál szerepel majd a pilóta, aki összesen öt évet töltött az istállónál. Ocon Monacóban saját csapattársával ütközött, ami után fel is kellett adnia a versenyt, a csapatfőnök, Bruno Famin arról beszélt, hogy következményei lesznek az esetnek, majd a csapat bejelentette, hogy a pilótának ez lesz az utolsó éve a csapat színeiben.

Esteban Ocon 2024 után távozik az Alpine-tól
Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP

A csapatfőnök szerint ez amúgy is bekövetkezett volna, és abból is látszik, hogy a balesetnk végül nem lesz következménye, hogy Kanadában újra versenyezni fog a francia.

Az angol Sky Sports arról ír, hogy a csapattól azt az információt kapták, hogy a csapat és a versenyző kapcsolata „természetes véget ért”, azaz öt év után mindkét fél úgy rezte, itt az ideje a váltásnak.

Azt egyelőre csak találgatni lehet, mi lesz Ocon sorsa 2025-ben, de szakértők szerint lesz csapata a következő évben, Az olasz sajtó szerint a Haas, a Williams és az Audi csapatai jöhetnek szóba, mint lehetséges új istálló. A Mercedes minden bizonnyal már szerződtette volna, ha őt nézték volna ki Lewis Hamilton helyére.

Esteban Ocon a napokban közleményt adott ki, amiből kiderül, hogy az online térben folyamatosan zaklatják a monacói versenybaleset óta. Ocon elmondta, sok támogató üzenetet kapott, de sokan zaklatták, ami miatt nagyon szomorú, de állítása szerint nem véletlenül indult 140 nagydíjon már, hiszen kemény versenyzőnek tartja magát, így nem meglepő, hogy vannak incidensek körülötte, de ez igaz a többi pilótára is.

A 2024-es Forma-1-es szezon június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.


 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!