Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Az Alpine Forma-1-es csapata bejelentette, hogy a hétvégi Kanadai Nagydíjat sem versenyzi végig a szezon végén távozó Esteban Ocon, ugyanis az első szabadedzésen Jack Doohan helyettesíti majd őt.

A Forma-1-es csapatoknak a kötelezettségük részeként legalább két szabadedzést kell biztosítaniuk minden szezonban F1-es versenytapasztalattal nem rendelkező versenyzőknek. Ugyan a 2024-es idény harmada már eltelt, egyelőre két csapat egy-egy alkalommal cserélt a gyakorláson: Oliver Bearman a Haast, Ivasza Ajumu pedig az RB-t vezette. A hétvégi Kanadai Nagydíjon az Alpine is átesik az első cserén: Esteban Ocont Jack Doohan helyettesíti majd.

Jack Doohan, Esteban Ocon, Alpine, Kanadai Nagydíj, F1, Forma-1,
Jack Doohan helyettesíti Esteban Ocont az Alpine-nál az F1-es Kanadai Nagydíj első szabadedzésén
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Jack Doohan ül Esteban Ocon Alpine-jába az F1-es Kanadai Nagydíj első szabadedzésén

A Forma-2 összetett pontversenyében tavaly három futamgyőzelemmel a harmadik helyen záró, 21 éves ausztrál tesztpilóta 2022-ben és tavaly is Mexikóvárosban és Abu-Dzabiban ült egy-egy szabadedzésen autóba, idén viszont 

már Kanadában lehetőséget kap a nyitó gyakorláson.

Az Alpine múlt hétfőn jelentette be, hogy Esteban Ocon a következő évben már nem a csapatnál szerepel, öt év után távozik az istállótól. A francia pilóta megüresedett ülésére az egyik legnagyobb esélyes éppen Doohan, az ötszörös gyorsaságimotoros-világbajnok Mick Doohan fia, akinek a szerződtetésével a csapat azt is megmutathatná, hogy az utánpótlás-program működik:

„Az enstone-i csapat nagyra tartja őt, gyors és a csapatnál is szeretik, az Alpine pedig szeretné megmutatni, hogy az ő akadémiájuk valóban a csúcsig juttatja a tehetségeket" – mondta Jack Doohanről a formula1.com szakírója, Lawrence Barretto.

A 2024-es Forma-1-es szezonban nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről