Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Angol sajtóhírek szerint az Alpine csapatfőnöke, Bruno Famin terve az volt, hogy a Kanadai Nagydíjon „pihenteti” Esteban Ocont, aki a Monacói Nagydíjon saját csapattársával ütközött és fel is kellett adnia a versenyt.

Azóta kiderült, hogy a Pierre Gaslyval ütköző Esteban Ocon nem kap új szerződést a csapattól, ami azt jelenti, hogy 2025-től biztosan nem az Alpine versenyzője lesz majd. Ocon ennek ellenére indulhat majd a Kanadai Nagydíjon, pedig Famin elmondta a monacói futam után, hogy következményei lesznek Ocon manőverének.

Formula 1 - Media Day Of Monaco GP
Esteban Ocon Kanadában indulhat, de a csapatnál nem aradhat -  öt év után távozik az enstone-i csapattól
Fotó: Andrea Diodato/NurPhoto

Esteban Ocon ennek ellenére ott lesz Montrealban, a L'Équipe szerint ugyanis Famin hiába akarta eltiltani a versenyzőt egy futamról, ez végül nem jött össze. Ocon előbb pénteken tett közzé egy posztot, ami arról szólt, hogy a monacói eset óta zaklatások áldozata, majd hétfőn jött a hír, hogy nem maradhat jövőre az Alpine csapatánál – Pierre Gasly szerződése egyébként szintén lejár a csapattal.

Famin eltiltási szándékát mérlegelték a csapat jogászai és végül úgy döntöttek, hogy engedik indulni Kanadában, attól tartva, hogy a pilóta csapata munkaügyi pert indít az istálló ellen.

Ocon öthelyes rajtbüntetést kapott a monacói incidens után, és nem teljesen szokatlan eset, hogy ilyenkor a csapatok jegelik a vétkes pilótát. 2002-ben Felipe Massát a Sauber pihentette, miután 10 helyes rajtbüntetést kapott az Olasz Nagydíjon a következő, amerikai hétvégére. Akkor egyébként Heinz-Harald Frentzen ült a brazil helyére, aki a Japán Nagydíjon visszatért, de végül a német átvette a helyét a szezon folytatásában.

 

A 2024-es Forma-1-es szezon június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről