Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapata kedden este bejelentette, hogy 2025-ben és 2026-ban is Sergio Pérez lesz Max Verstappen csapattársa az osztrák istállónál.

A Red Bull F1-es istállója kedden délután jelezte, hogy magyar idő szerint 18 órától egy nagy bejelentésre számíthat a közönség, és végül nem is késlekedett a hír közlésével a Forma-1 konstruktőri címvédője, Max Verstappen és Sergio Pérez csapata.

Red Bull, Sergio Pérez
A Red Bull Forma-1-es csapata bejelentette, még legalább két évig Sergio Pérez lesz Max Verstappen csapattársa
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Nagy bejelentést tett a Red Bull Sergio Pérez jövőjéről

A háromszoros világbajnok, jelenleg is az összetettben éllovas, holland Max Verstappen szerződése 2028-ig szól a Red Bullnál, így az ő jövője nem volt vita tárgya a közelmúltban. Csapattársa, a mexikói Sergio Pérez jövője viszont annál inkább, a 34 éves pilóta eddigi szerződése ugyanis év végén lejár, ráadásul a csapatbeli helyét fenyegette, hogy idén eddig nem tudott futamot nyerni, az elmúlt három versenyen pedig dobogóra sem állt, így az egyéni pontverseny ötödik helyére esett vissza. Az összesen 6 darab F1-es futamgyőzelemmel rendelkező 

Péreznek azonban a keddi bejelentés alapján még legalább két évig bizalmat szavaz a Red Bull, ugyanis 2025-ben és 2026-ban is a csapat tagja marad 

– derült ki az energiaitalosok közleményéből.

Sergio Pérez Red Bull-os bejelentésével a 2025-ös mezőny felét már nevesítette a csapata, hiszen korábban eldőlt, hogy Max Verstappen, Fernando Alonso, Charles Leclerc, George Russell, Lando Norris, Oscar Piastri és Alexander Albon is marad aktuális csapatánál, míg Nico Hülkenberg a Sauber, Lewis Hamilton pedig a Ferrari pilótája lesz a következő évben. Szintén a napokban derült ki, hogy Esteban Ocon biztosan nem marad az Alpine pilótája.

A 2024-es Forma-1-es szezon e hét végén a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc F1-es versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről