Vágólapra másolva!
A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon a legendás brazil versenyző, a 30 éve halálos balesetet szenvedett Ayrton Senna emléke előtt is tisztelegnek a szervezők.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy az F1-es versenynaptárban szereplő többi létesítményhez hasonlóan a Hungaroring is megemlékezik a harminc éve tragikus balesetben elhunyt, háromszoros világbajnok legendáról, Ayrton Sennáról. 

A köznyelvben az ikonikus versenyző nevét viselő S-kanyar rázókövetit erre a hétvégére a brazil zászló színeinek megfelelően zöld-sárgára festik.

Több szempontból is különleges lesz egyébként a hétvégi F1-es Magyar Nagydíj, hiszen a mezőny először versenyez a részben már felújított Hungaroringen, ahol ismét a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített neoklasszicista stílusú vázák lesznek a dobogósoknak és a győztes konstruktőrnek járó díjak. 

Ami az idei vb-pontversenyt illeti, tizenkét versenyhétvége után a 255 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 171 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 146 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Oscar Piastri 124, Sergio Pérez 118, George Russell 111, Lewis Hamilton pedig 110 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 373 ponttal vezet, 71 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 78-cal a harmadik McLarent.

A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat pénteken, szombaton és vasárnap rendezik a Hungaroringen.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről