Vágólapra másolva!
Az Aston Martin Forma-1-es pilótája, Fernando Alonso a várakozásairól beszélt a Magyar Nagydíj előtt.

A 2024-es F1-szezon második fele a mogyoródi Hungaroringen kezdődik, a jövő héten (július 19. és 21. között) ugyanis a Magyar Nagydíjra kerül sor. Az Aston Martin jóval kisebb reményekkel érkezhet Magyarországra, mint egy évvel korábban, ugyanis míg tavaly Fernando Alonso hatszor is dobogóra állt az idény első felében, addig idén eddig egy ötödik hely a legjobbja a spanyolok kétszeres Forma-1-es világbajnokának.

Aston Martin, Fernando Alonso, Forma-1, F1
Fernando Alonso az idei F1-es szezonban eddig jóval kevesebb dolognak örülhetett, mint egy évvel korábban
Fotó: NurPhoto via AFP / Urbanandsport / NurPhoto

Alonso a szezon első tizenkét versenyéből nyolc alkalommal is pontszerző helyen zárt, ám az eddigi sprintfutamokon egyaránt pont nélkül maradt, és csupán 45 ponttal rendelkezik. A silverstone-i istállónak tavaly 12 versenyhétvége után 196 pontja volt, idén viszont Alonso és csapattársa, Lance Stroll idáig 68 egységet gyűjtött.

Fernando Alonso kissé szkeptikusan, de összességében pozitívan várja az F1-es Magyar Nagydíjat

A 42 éves spanyol pilóta a Hungaroringen szerezte az első Forma-1-es futamgyőzelmét (még 2003-ban), de azóta is szerzett két második és két harmadik helyet a Magyar Nagydíjakon. A mostani versenyhétvége előtt azonban óvatosan nyilatkozott arról, hogy mekkora javulást eredményezhetnek az Aston Martin számára a Mogyoródon alkalmazott újabb fejlesztések.

„Ausztria után egy kicsit ismét jobban összeálltunk, rájöttünk, hogy melyik lehet a helyes irány, és örülök, hogy a nem feltétlenül jól időzített bokszkiállások ellenére újra pontszerzők tudtunk lenni – mondta Alonso a Brit Nagydíjról, ahol nyolcadik lett, majd rátért a magyarországi versenyhétvégére, ahová újabb fejlesztésekkel érkezik a csapata. – 

Már eddig is sok változást eszközöltünk az autón, és ezeknek csak egy része működött.

Azért remélem, pozitív meglepetés ér bennünket Magyarországon, elvégre tavaly a McLaren megmutatta, hogy mekkora fejlődésen mehet keresztül egy autó egy idényen belül, a mi Mercedes-motorunkkal pedig ez idén is elképzelhető lehet."

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről