Vágólapra másolva!
A McLarennel versenyző Lando Norris nyerte a harmadik szabadedzést a Hungaroringen. A brit mögött a csapattársa, Oscar Piastri szerezte meg a második helyet, míg a címvédő Max Verstappen a harmadik helyzen zárt a Red Bullal.

A pénteki hőséggel ellentétben a szombat kora délutáni harmadik szabadedzésen jóval hűvösebb idő - nagyjából 27 fokos hőmérséklet - fogadta a Forma-1 mezőnyét a Hungaroringen.

F1 Grand Prix of Hungary - Practice
Lando Norris nyerte a Magyar Nagydíj armadik szabadedzését
Fotó: NurPhoto via AFP

Bár a Mercedesnél az első tréningek után épphogy a melegre panaszkodtak Lewis Hamiltonék, ezúttal sem találták a ritmust. George Russell a 4. helyen fejezte be a gyakorlást, de Hamilton csak a tized pozíciót szerezte meg. Ráadásul a hétszeres világbajnok - aki a Hungaroringen már nyolcszor győzött - az edzés hajrájában meg is pördült egyszer a Hungaroring 9-es kanyarjában. A Mercedes mellett a Ferrarik is szenvedtek a magyar pályán, ugyanis bár Carlos Sainz az ötödik lett, csapattársa, Charles Leclerc - aki pénteken összetörte az autóját - ezúttal csak 11. legjobb időt autózta.

Az edzés hajrájában a mezőny többsége a lágy gumikeverékkel teljesítette a gyors köröket, és sorra dőltek meg a legjobb idők. A második szabadedzéshez hasonlóan ezúttal is Lando Norris volt a leggyorsabb, aki 4 századdal megelőzte a péntekhez képest jelentősen feljavult csapattársát, Oscar Piastrit. A harmadik helyet a Red Bull világbajnoki címvédője, Max Verstappen szerezte meg, a holland közel 3 tizeddel volt lassabb a McLareneknél. A holland az edzés utolsó percében még próbált futni egy gyorskört, ám többekhez hasonlóan elfékezte magát az 1-es kanyarban. A másik Red Bullal Sergio Pérez csupán 13. lett.

Némi meglepetések is születtek az első tízen, az RB pilótája, Daniel Ricciardo a hatodik, Alexander Albon pedig hetedik lett a Williamsszel, de Nico Hülkenberg nyolcadik pozíciója a Haasszal is megsüvegelendő. 

A Magyar Nagydíj időmérő edzését 16 órakor rendezik a Hungaroringen.

Íme, a harmadik szabadedzés végeredménye:

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!