A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
George Russell, a Mercedes brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat, elsősorban annak köszönhetően, hogy menet közben más stratégiára váltott, mint a mezőny többsége. A 26 éves pilótának ez az idei második és pályafutása harmadik futamgyőzelme az F1-ben. Természetesen a futam után nagyon boldogan értékelt, ahogy a csapattára, a második helyen végző Lewis Hamilton is.

Russell mögött csapat- és honfitársa, a sokáig az élen álló hétszeres világbajnok Lewis Hamilton végzett a második helyen, míg a múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon pályafutása első győzelmét arató Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője harmadikként zárt.

George Russel, Mercedes
George Russel nyerte a Belga Nagydíjat
Fotó:  SIMON WOHLFAHRT / AFP

"Csodálatos eredmény ez. A stratégiánkkal sikerült sokat változtatnunk a péntekhez képest. Mondtam, hogy egy kiállás legyen. Nagyon jól éreztem magam a gumikon. Hamiltonnak is gratulálok, ő is nyerhetett volna.

Nagy eredmény ez a csapatnak. Igazi csapatmunka volt, jó volt a stratégia,

mindenki kiváló munkát végzett. Jó volt az autó és a tempó, nagyon örülök a kettős sikernek, megérdemelt a siker" - mondta George Russell.

Lewis Hamilton nem tudott nyerni, de így is boldogan értékelt a hétszeres világbajnok.

"Nem számítottunk ilyen jó futamra, gratulálok George-nak (George Russel - a szerk.) és a csapatnak. Pénteken katasztrófa volt az autó, de a mai nap viszont fantasztikus. Jó volt a stratégia, amihez mindenki hozzátett. Közeledtem George-hoz, de kiválóan versenyzett ma, hosszan életben tudta tartani a gumikat. Ha így folytatjuk, akkor a jövőt illetően is bizakodhatunk."

A világbajnoki idény a nyári szünetet követően az augusztus 25-i Holland Nagydíjjal folytatódik.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!