Vágólapra másolva!
Hétvégén Mogyoródon rendezik a 39. F1-es Magyar Nagydíjat. A versenyhétvége előtt többek között a Mercedes pilótáját, Lewis Hamiltont is megkérdezték, mit gondol Ralf Schumacher közelmúltbeli coming outjáról.

Nem sokkal a 39. Magyar Nagydíj előtt a hétszeres Formula-1-es világbajnok, Michael Schumacher öccse, az ugyancsak korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher a közösségi oldalán coming outolt, ahol be is mutatta a barátját, akivel a hírek szerint már két éve egy párt alkotnak. 

F1 Grand Prix of Hungary - Practice
Hamilton kiállt Ralf Schumacher mellett
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Luca Barsali/NurPhoto

Az LMBTQ-jogokért évek óta küzdő Lewis Hamilton is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy Ralf Schumacher bejelentette, a saját neméhez vonzódik. A hétszeres világbajnok brit pilóta gratulált ehhez a német exversenyzőnek, úgy fogalmazott, ez is azt mutatja, hogy a sportág egy „félelem” nélküli időben él – írja a Mandiner.

Arra a kérdésre, hogy Schumacher döntése változást jelent-e, Hamilton a saját és Sebastian Vettel döntését emelte ki. Mint ismert, a 2021-es Magyar Nagydíjon, miután a magyar kormány egy, az LMBTQ-ügyek iskolákban való tanításának betiltásáról hozott törvényt, a két versenyző a közösséget a támogatásáról biztosította.

Az egész azzal kezdődött, amikor Seb és én kiálltunk itt a rajtrácsra, harcba lendültünk az itteni kormánnyal vagy Szaúd-Arábiában, Katarban. 

Ha Ralf úgy érezte, hogy ma ezt már megteheti, talán benne is megváltozott valami, és már ez a lépés is annyira pozitív üzenetet küldött, a pilótáknak pedig ugyanezt kell tenniük. Több embernek kell megadni a lehetőséget, hogy ezt megtehesse. Ezért harcolunk" – idézi a motorsport.com Hamiltont.

A 49 éves Schumacher egyébként már a negyedik pilóta a Forma-1 történelmében, aki coming outolt, az 1971 és 1973 között az F1-ben szereplő Mike Buttler, az 1974 és 1976 között versenyző Lella Lombardi, valamint az 1959 és 1964 között öt futamon részt vevő Mário de Araújo Cabral után, utóbbi viszont csak 2012-ben, 75 évesen vállalta fel a homoszexualitását.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!