Vágólapra másolva!
A hazai közönség előtt szereplő George Russell, a Mercedes versenyzője érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Brit Nagydíj harmadik szabadedzésén szombat délután.

Akárcsak a pénteki edzésnapon, úgy szombaton sem várták ideális körülmények a versenyzőket a silverstone-i pályán, ugyanis a délelőtti órákban még annyira szakadt az eső, hogy a Forma-3-as sprintfutamot el is kellett halasztani. A szombati szabadedzésen nagyon hűvös volt, nagyjából 10 fok körül volt a hőmérséklet.

F1 Grand Prix of Great Britain - Practice
George Russell volt a leggyorsabb a Brit Nagydíj harmadik szabadedzésén
Fotó: NurPhoto via AFP

Alig tíz perccel a harmadik szabadedzés kezdete után piros zászlóval félbeszakították rövid időre a versenyt, miután az Alpine pilótája, Pierre Gasly megcsúszott a 16-os kanyarban és a kavicságyban kötött ki a bokszbejárat utáni szakaszon. Miután a francia versenyző autóját elszállították, a pilóták visszatérhettek a pályára.

Kettős Mercedes-győzelem a Brit Nagydíj harmadik szabadedzésén

A zöld zászló után javultak a körülmények, és a száradó pályán ugyan néhány körön keresztül Charles Leclerc volt a leggyorsabb, de aztán a hazai közönség előtt versenyző Mercedes-kettős, George Russel és Lewis Hamilton állt az élre, a gyakorlás végére ugyan az eső is elkezdett szemerkélni, de  sorrend már nem változott. 

A legjobb köridőt Russell futotta, a brit versenyző 1 perc 37,529 másodperces idővel zárt az élen,

mögötte mindössze 35 ezredmásodperccel maradt el csapattársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton. A két Mercedes-pilóta mögött a pénteki edzésnap legjobbja, Lando Norris végzett a harmadik helyen, megelőzve Carlos Sainzot, valamint Max Verstappent.

Íme, a harmadik szabadedzés sorrendje:

A Forma-1-es Brit Nagydíj szombati programja 16 órakor folytatódik az időmérővel.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről