Vágólapra másolva!
Feszültség van Michael Schumacher családja és a régi jóbarát között, amiért Mick Schumacherrel méltatlanul bánhatott az Alpine és Flavio Briatore. Legalábbis Ralf Schumacher szerint.

Hónapokig tartó reménykedés után Mick Schumacher csalódottan vette tudomásul, amikor az Alpine istálló hivatalosan bejelentette, hogy helyette az ausztrál Jack Doohant választotta versenyzőjéül a Forma-1 2025-ös szezonjára. 

F1 Grand Prix of Spain - Qualifying, Mick Schumacher, Flavio Briatore
Mick Schumachert hátba szúrta Flavio Briatore? 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto

Mick úgy érezheti, hogy hátba szúrták, nagybátyja, Ralf Schumacher pedig el mondta az ügyről a véleményét - írja a Ripost.

Áll a bál Michael Schumacher családja és Flavio Briatore között

Mick Schumacher és szerettei azt fájlalják, hogy 

csak a francia csapat Instagram-bejegyzéséből tudták meg a rossz hírt, miközben az Alpine tanácsadója Schumacher egykori felfedezője, főnöke és barátja, Flavio Briatore. Érdekesség, hogy nemrég még Mick édesanyja, Corinna Schumacher is lobbizott a fia érdekében.

Ennek ellenére mégsem méltatta őket arra Briatore, hogy személyesen közölje velük a döntést.

"Tiszteletben kell tartanunk a döntést, de csalódást kelt, hogy azt Micknek a közösségi médiából kellett megtudnia. 

Ez nem volt stílusos Flavio részéről. Ez általánosságban sem lenne helyes, de különösen nem a múlt miatt. Flavio nagy sikereket ünnepelt Michaellel, és szorosan kötődött a Schumacher családhoz. Ez igazán lehetővé tehetett volna egy hívást. Nyilvánvalóan elvesztette egy részét annak, aki korábban volt. Nagy kár, mert elég régóta ismerjük egymást, több mint 30 éve"

– dühöngött Ralf Schumacher.

Mick Schumacher nem kommentálta Briatore és az Alpine stílusát, de azt újságírói kérdésre válaszolva többször is megerősítette, hogy az istálló Instagram-bejegyzéséből tudta meg: a Doohannel közös tesztjük után nem őt választották.

Még a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is kritizálta a jelenlegi F1-es tartalék és tesztpilótájával szembeni eljárást, mondván: minden csapatnak megvannak a maga kommunikációs módszerei, de ők biztosan másképp csinálták volna.

Mick Schumacher helyzete azonban így sem reménytelen, 2026-tól Audi-gyári csapattá váló Saubernél is kaphat esélyt, vagy akár már a következő futamtól a Williamsnél. Sajtóhírek szerint ugyanis az amerikai Logan Sargeant a hétvégi Holland Nagydíjon vezette utoljára az autót, és Schumacher fia ugorhat be a helyére – igaz, csak átmenetileg, hiszen az már korábban eldőlt, hogy jövőre Carlos Sainz Jr. lesz Alexander Albon csapattársa.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!