A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapata elismeri, arra számított, hogy a 2024-es autója jobb lesz a nagy sebességű kanyarokban. A címvédőnél úgy látják, hogy az autó nem azt hozta, amit vártak tőle.

A Red Bull egy kivételével minden versenyt megnyert 2023-ban, a 2024-es szezon viszont már nem ennyire egyértelmű. 

F1 Grand Prix of Miami - Qualifying, Pierre Wache
Pierre Wache nem elégedett
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Bár a szezont remekül kezdték, az első négy nagydíjon három kettős győzelmet szereztek, a rivális csapatok fokozatosan visszaszorították őket, a McLaren és a Mercedes pedig május óta különösen versenyképesnek tűnik - hívta fel a figyelmet a Motorsport.

A Motorsport.com-nak adott exkluzív nyilatkozatában a Red Bull technikai igazgatója, Pierre Wache elismerte, a csapat a szimulációs adatok alapján arra számított, hogy a 2024-es autója bizonyos területeken, különösen a nagy sebességű kanyarokban erősebb lesz. Arra a kérdésre, hogy az RB20-as olyan jó-e, mint remélték, azt válaszolta: 

„Azt mondanám, hogy nem igazán. Kétségtelenül javultunk a tavalyi évhez képest, de néhány területen nem hoztuk azt, amit vártunk. Különösen a nagy sebességű kanyarokban vártunk egy kicsit többet, mint amit elértünk. 

Anélkül, hogy az autó versenyképességére gondolnánk, tehát csak a saját referenciáink alapján, egy kicsit többet vártunk az eszközeinkkel.”

Hozzátette, a közepes és alacsony sebességű kanyarokban elég sokat javultak a tavalyi évhez képest. A nagysebességű kanyarokban viszont egy kicsit gyengébbek voltak eddig a tavalyi évhez képest a konkurenciával összevetve.

„A kerékvetőkön való vezetésben egyértelműen gyengék vagyunk, de már tavaly is azok voltunk. Úgy gondolom, hogy nem értük el a várt javulást ezen a téren.”

Wache szerint a Red Bull számított arra, hogy a rivális csapatok 2024 elejétől felzárkóznak.

„Őszintén szólva arra számítottunk, hogy az ellenfelek hamarabb fognak felzárkózni” 

- tette hozzá. 2024-ben is arra számítottunk, hogy a verseny többé-kevésbé a kezdetektől fogva meglesz, mert az autóval elérhető teljesítmény ugyanolyan szabályok mellett korlátozott. Az első négy-öt futam után a többiek visszajöttek, talán egy kis késéssel, de erre számítottunk a kezdetektől fogva.”

Miközben Max Verstappen továbbra is kényelmes, 78 pontos előnnyel vezeti a pilóták tabelláját, a McLaren 10 futammal a vége előtt 42 pontra megközelítette a Red Bullt a konstruktőri tabellán.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!