A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott eszántan és a szerbek elleni győzelemtől felvértezve készülhet az olimpiai negyeddöntőre. Nyilatkozatok a szerbek kiütése után.

Varga Zsolt szövetségi kapitány a következőket mondta: "Mi mindig mérkőzésről-mérkőzésre készülünk. Az elveszített ausztrál meccs után most azt mutatta meg a csapat, hogy milyen jó dolgokat tud tenni. Ausztrália ellen sem játszottunk nagyon rosszul, de megvoltak azok a hibák, amelyek miatt vesztettünk. A földön kell maradnunk két lábbal, meg kell nézzük, mi volt a szerbek ellen a jó és mi volt a rossz. Az itt látott hibákat ki kell javítani és készülni a negyeddöntőre."

Zalánki Gergő: "Fontos volt ez a meccs, hogy lendületbe jöjjünk a negyeddöntő előtt. De ettől a győzelemtől nem kell elszállni. Szerintem a szerb csapat nem pörgött 100 százalékon. Ezt fontos tudni. Az volt a fontos, hogy a győzelem visszaadja a jó hangulatot. Nekem is kellett egy jobb meccs, hogy az önbizalmam meglegyen. Erre ez a találkozó tökéletes volt. A negyeddöntő mindig a legkritikusabb pontja az olimpiának, de bárkit is kapunk, mindent megteszünk, hogy a legjobb négybe továbbmenjünk."

Manhercz Krisztián: "Nagyon jó érzés volt, hogy bizonyos dolgokat nagyon jól oldottunk meg. Az volt a lényeg, hogy az emberelőnyös, emberhátrányos játékunkat fegyelmezetten csináljuk végig. Erre ez a meccs tökéletesen alkalmas volt."

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!