Vágólapra másolva!
A Ferrari adott egy kis ízelítőt abból, mire készülnek a hétvégi, Olasz Nagydíjra. A csapat Monzában, hazai pályán versenyez majd, a pilóták pedig máris bemutatták, hogy új, a karbonszálak ihlette, fekete ruhákban fognak majd versenyezni.

A Ferrari két pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz új versenyruhát és csapatruhát kapott a monzai futamra. A szénszálas kollekciót viselik majd a bokszban és a versenyutóban is, ugyanis az overalljuk is fekete lesz.

„Nyilvánvaló, hogy a szénszálas anyag az egyik legnagyobb újítás a Forma-1-ben” - mondta Leclerc, aki hozzátette, hogy a Ferrri sárga teszi igazán egyedivé és menővé a kollekciót.

A pilóták pár utalást tettek arra is, hogy esetleg az autó festése is változik, de ez még nem derült ki pontosan. Annyi biztos, hogy a két pilóta tetőtől-talpig feketében lesz Monzában, az pedig hamarosan kiderül, hogy ezt követi-e majd az autók festése is.

A Forma-1-es sorozat az augusztus 30. és szeptember 1. között Monzában megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjjal folytatódik.

Tizenöt versenyhétvége után a 295 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 225 pontos Lando Norris és a 192 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 179 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 172, Lewis Hamilton 154, Sergio Pérez pedig 139 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 434 ponttal vezet, 30 ponttal megelőzve a második McLarent és 64-gyel a harmadik Ferrarit.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!