Vágólapra másolva!
Az Alpine csapat megújulását levezényelni hivatott Flavio Briatore szokásos stílusában tért vissza a Forma-1 világába. Mindenről és mindenkiről van véleménye, amit nem is titkol, pedig néha jobban tenné.

A 74 éves olasz üzletember évtizedes kihagyás után tért vissza a Forma-1 világába, miután elfogadta az Alpine ajánlatát, hogy segítsen egy versenyképes csapatot faragni a francia istállóból. Briatore azóta szinte mindenkinél többet szerepel, és szinte nincs egyetlen megszólalása sem, ami ne lenne hírértékű.

The F1 Grand Prix Of Monaco
Flavio Briatore (középen) újra szerepet kapott a Forma-1-ben
Fotó: NurPhoto via AFP

Legutóbb a Red Bulltól távozó Adrian Newey-ról sütött el egy viccet, amit lehet, hogy nem kellett volna, mert annyira azért nem volt jó. Az angol mérnök zseni, akit sokan az F1 valaha volt legjobb autótervezőjének tartanak, szeptemberig nem nyilatkozhat a folytatásról, ami számos pletykának ad teret. Noha szinte már biztosra lehet venni, hogy a csillagászati fizetést - évi 100 millió fontot - kínáló Aston Martin lesz a befutó, mégis minden egyes csapatfőnöknek felteszik a kérdést, hogy nem-e ők szerződtetik a Newey-t. Briatorét is megkérdezték erről...

"Ki az?" - kérdezett vissza, majd még egy remek poént elsütött. "Ő túl olcsó nekem, túl olcsó" - tette hozzá. A megjegyzésnek azért van háttere, ugyanis hírek szerint Briatore is ajánlatott tett Newey-nak, de az nemet mondott neki.

Mindezek ellenére azonban még az sem zárható ki, hogy a brit mérnök az Alpine-nél fog kikötni, ugyanis a BBC értesülései szerint "egészen elmélyült" tárgyalásokat folytatott Briatoréval, akinek éppen ez az egyik üzleti taktikája, amivel valóban felteheti a térképre az istállót.

"Jelen vagy a piacon, beszélsz emberekkel. Bármilyen szakmában vagy, akár a motorsportban, akár az étterem- vagy a szórakoztató bizniszben, aktív szereplőjének kell lenned az üzletnek, és az Alpine mintha egy kissé a sarokba szorult volna. Senki sem beszélt már az Alpine-ról. Most itt vagyunk, van forrásunk, az elnök támogat minket, egy nagy csoport áll mögöttünk" - idézi az olaszt az M4 Sport cikke.

A Forma-1-es idény az Olasz Nagydíjjal folytatódik ezen a hétvégén. Pénteken két szabadedzést (13.30 és 17 órai kezdettel), szombaton egy harmadik tréninget (12.30-tól), majd az időmérőt (16 órától) rendezik meg, míg a futamra vasárnap 15 órától kerül sor.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!